Hallgassa élőben!

Dupla Axel

Nem tudom, melyik városban mi a szokás, de megfigyeltem, hogy Várad néhány élelmiszerüzletében záráskor az eladók pár veder vízzel nyakon öntik a cementet, aztán kiseperik az utcára a vízzel együtt, melyben túró, tejfel és szalámi szaga keveredik.

Tóth Ágnes

Nos, a szemetes víz kiseprése tavasszal, nyáron és ősszel nem okoz különösebb problémát. Tavasszal azért nem, mert egybefolyik az aranyat érő esővel, nyáron a rekkenő hőségben direkt üdítő érzés belelépni a hűvös lébe, ősszel pedig már mindegy, mert úgyis mindenütt vizesek a járdák.

A baj télen van, nagy hidegben. Ilyenkor az élelmiszerüzletek előtt megnyílnak a város kisebb korcsolyapályái. Kis emelkedők, hosszú lesiklók, kitűnő kéz- és lábtörési lehetőségek. Belépéskor a rálépés ingyenes. A kilépés viszont annál drágább, minél több törékeny árut vágnak a vevők magukkal együtt a pályához, annak vonz(ó) ereje és síkossága miatt. Látniuk kellene, micsoda jégtánc-show kerekedik ilyenkor az üzletek előtt! Akik nem harapják el a nyelvüket, azok dühösen szitkozódnak. Az izgágák feljelentéssel fenyegetőznek.

A higgadtabbak figyelmeztetik az eladókat, hogy ezentúl sózzanak meg jól minden veder vizet kiseprés előtt, hogy ne fagyjon oda, a bölcsebbek pedig csak azokat a családtagjaikat küldik vásárolni, akik már hibátlanul meg tudják csinálni a dupla Axelt! És mit tesznek az előrelátók? Nos, ők jégtánciskolát nyitnak, ahol a műfaj minden csínját-bínját megtanítják a vásárlóknak.

Borítókép: illusztrációPápaként, Rómában kíván meghalni – az egészségéről nyilatkozott az egyházfő
Ferenc pápa egészségéről szóló interjút közölt a Vatikán a pápa iraki útja előtt.
Csak forgolódsz, ha ismeretlen helyen kell aludnod? Ez az oka!
Eseménydús, izgalmas meccsen döntetlen született az örökrangadón
Minden sorozatot figyelembe véve ez volt a két csapat történetének 270. egymás elleni összecsapása.
Hátborzongató dolog látható Csernobilban: a Google Maps előtt nincsenek titkok
Csernobil az atomkatasztrófa óta egyszellemváros, de a technika segítségével most is sétálhatunk benne. Ám, amit egy fiatal talált Google Maps-es túrája során, arra nem volt felkészülve.
Gyász – Elhunyt a Kossuth-díjas színésznő
92 éves korában elhunyt Olsavszky Éva, a Katona József Színház alapító tagja.