Köszöntés

2024.05.08. 08:42

Érmihályfalván is köszöntötték az édesanyákat, nagymamákat

Fotó: Nagy Noemi

Balázs József Attila

Az édesanyák, nagymamák előtt tisztelegtek vasárnap délután az érmihályfalvi Gizella Művelődési Központban a helyi RMDSZ Nőszervezetének szervezésében. Elsőként Kovács Angéla az RMDSZ Nőszervezetének elnöke, a program háziasszonya köszöntötte a megjelenteket, beszédében többek között kiemelte: az édesanya számára kortól függetlenül, mindig a gyereke, gyerekei a legfontosabbak. Nyakó József, a helyi RMDSZ elnöke Petőfi Sándor és József Attila műveiben, a magyar nótákban vagy a kortárs könnyűzenében megénekelt édesanyák képét idézte, mint olyan témát, amelyet hálás szívvel használnak a mindenkori írók, költők. Érmihályfalva azon kevés település közé tartozik, ahol életnagyságú szobrot állítottak közadakozásból a mindenkori édesanyának, aki hazavárja kedves gyermekét – zárta gondolatait az elnök. Karsai Attila megbízott polgármester köszöntő szavai után így fogalmazott: „az anyák napja nem csupán egy ünnep, hanem emlékeztető arra, hogy megbecsüljük és hálát adjunk azoknak a nőknek, akik nap mint nap felbecsülhetetlen odaadással és szeretettel nevelik és gondoskodnak a gyerekekről. Anyának lenni az egyik legnemesebb és legmeghatározóbb feladat, amit egy nő betölthet az életben.” Beszéde végén az elöljáró megköszönte az Érmihályfalvi RMDSZ Nőszervezet odaadó és mindenkori munkáját, amellyel szervezői vagy társszervezői a különböző rendezvényeknek, ez alkalommal szervezői az anyák napi ünnepségnek. Továbbá köszönetét nyilvánította a fellépő csoportoknak és mindenkinek, aki hozzájárult a program sikeres lebonyolításához.

Elsőként a Csilinka Gyermekkórus lépett a színpadra, Darabont Alíz zenetanárnő vezetésével, akik az édesanyákat köszöntő dalcsokorral kedveskedtek a közönségnek, nagy sikert aratva. Utánuk a nemrég alakult Thália Diáktársulat (vezetőjük Fele Sütő Tímea tanárnő) vidám jelenetének és verses összeállításának tapsolhattak a jelenlévők. A szervező RMDSZ Nőszervezet tagjai is színpadra léptek, Petőfi Sándor, Dsida Jenő, József Attila verseiből összeállított műsorukkal, valamint Koncz Zsuzsa: Mama, kérlek című dalát előadva. Végezetül az előző napon a Létavértesi Minősítő Táncversenyen, arany minősítést kapott Nyíló Akác Néptáncegyüttes műsorát láthatták az ünneplők. A Gizella Művelődési Központból sokan elsétáltak a Hazaváró édesanya szobrához, hogy egy szál virággal adózzanak azon édesanyák, nagymamák emlékének, akiket már csak emlékeikben ölelhetnek magukhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában