Előítéletek

2024.05.08. 12:00

Natalia Intotero: A nőknek még mindig meg kell küzdeniük a karrierrel és a családi szerepekkel kapcsolatos sztereotípiákkal

Illusztráció

Forrás: Pexels

Agerpres

A nőknek még mindig meg kell küzdeniük a karrierrel és a családon belüli szerepekkel kapcsolatos sztereotípiákkal és előítéletekkel - hangsúlyozta Natalia-Elena Intotero családügyi miniszter a férfiak és nők közötti esélyegyenlőség romániai napja alkalmából kiadott üzenetében.
A tárcavezető hangsúlyozta, hogy a nők és férfiak közötti esélyegyenlőség normalitásnak számít egy szabad és demokratikus társadalomban. „A nők elleni erőszak, a nemek közötti egyenlőtlenség és a diszkrimináció káros jelenségek, amelyek ellen minden erőnkkel küzdenünk kell” - fogalmazott. Intotero hozzátette, az általa vezetett minisztérium ösztönzi a nők szerepvállalását a döntéshozatalban, a társadalomban, a politikában és a gazdaságban, illetve a férfiak aktív partnerként való bevonását a családi életbe.
A miniszter szerint a férfiak és nők közötti esélyegyenlőség napja alkalmat ad a román társadalom számára, hogy a szociáldemokrácia e fontos alapelvére összpontosítson, és fenntartható megoldásokat találjon a közpolitikák előmozdítására a közélet minden területén.
Intotero kitért a kormány által tavaly elfogadott Gyermekgarancia programra is, amely szerinte "hatalmas potenciállal" rendelkezik, hiszen megváltoztathatja a szegénység vagy társadalmi kirekesztés által fenyegetett gyermekek életét. A fiataloknak és a gyermekeknek joguk van a minőségi, inkluzív oktatáshoz, függetlenül attól, hogy hol élnek - tette hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában