Kosárlabda

2024.05.08. 15:43

VSK U: Erődemonstráció az elődöntőben

Négy év alatt harmadszor rendeznek Nagyváradi VSK U – Kolozsvári U-BT döntőt a férfi kosárlabda Nemzeti Ligában.

Forrás: csmoradea.ro

Jósa Attila 

A Nagyváradi VSK U sorozatban másodszor jutott be a férfi kosárlabda Nemzeti Liga döntőjébe, miután az elődöntőben 3–2-es összesítéssel legyőzte a Voluntari CSO csapatát. Az elődöntős párharc mindent eldöntő mérkőzését a Nagyvárad Arénában rendezték kedd este, a mérkőzésre kilátogató mintegy 3500 néző által teremtett parázs hangulatban. A Vörös Oroszlánok esélyt sem hagyva az ellenfélnek, az idei bajnoki kiírás egyik legjobb teljesítményét nyújtották, és nagy különbségű győzelmet arattak. A váradi csapat nem bízta a véletlenre a döntőbe jutás kérdését, az első percben már 5–0- ra vezetett, majd különösen a védekezésben remekelve, az első negyedben 25–16-ra meglépett ellenfelétől. A Voluntari a második negyedben sem tudott mit kezdeni a hazaiak játékával, a félidő utolsó perceiben Richard vezérletével egy 14–0-s sorozatot produkált a váradi gárda, amivel gyakorlatilag már az első félidő végén eldőlt a továbbjutás. 

A VSK U 50–26-ra vezetett két játékrészt követően, fordulás után pedig a látványra is „adtak” Cristian Achim tanítványai. Ebben remek partnerre leltek a Voluntari csapatában, így a harmadik negyed 30–24-as hazai részsikert és közönségszórakoztató, látványos kosárlabdát hozott. A záró negyed első kosarát Arledge szerezte középtávolról, nem sokkal később pedig már 33 pont volt a különbség a két csapat között. A VSK U végül 93–66 arányban győzött, és ha nem is könnyen, de története során hetedik alkalommal is kvalifikálta magát a nagydöntőbe, ahol ismét az elmúlt évek nagy riválisával, a Kolozsvári U BT-vel találkozik. Az egyik fél négy győzelméig tartó párharc május 12-én, vasárnap kezdődik a BT Arénában. 

Mestermérleg 

„Szeretnék gratulálni a srácoknak és az egész stábnak a kemény munkájukhoz. Nyilvánvalóan feszült mérkőzés volt. Azt reméltük, hogy már idegenben befejezzük a sorozatot, de ott változtak a dolgok, a Voluntari két nagyszerű mérkőzést játszott otthon. Ma viszont minden tekintetben felülmúltuk őket, mindent jól csináltunk, a számok magukért beszélnek. A nyomás nagyon nagy volt, nem hiszem, hogy az emberek tisztában vannak azzal, mennyire jó csapat a Voluntari. Mekkora költségvetésük van, milyen román játékosai, valamint milyen minőséget képviselő külföldi játékosaik vannak. A mi kvalifikációnk ennél is értékesebb. Köszönjük a közönségnek, hogy ilyen nagy számban eljöttek és támogattak minket, ez megadta nekünk azt az energialöketet, amire szükségünk volt” – nyilatkozta Cristian Achim vezetőedző.

Jegyzőkönyv

Nagyváradi VSK U – Voluntari CSO 93–66 (25–16, 25–10, 30–24, 13–16). Nagyvárad Aréna, 3500 néző. 

VSK U: K. Richard 13, Tarolis 13, Gaddy 8, T. Gheorghe, Freeman 11, Schmidt, Gotcher 14, Arledge 4, Pearson 14, Năstruţ, Nicolescu 3, Baciu 13. Vezetőedző: Cristian Achim. 

Voluntari: Mitchell 10, Tohătan 9, Feazel 9, Odomes 4, Polyák, Nicoară 6, Olah 6, Allen 8, Shumate 7, Vida, Justice 7. Vezetőedző: Ainars Bagatskis. Vezette: Marius Ciulin, Alexandru Olaru és Ciprian Stoica. 

Szövetségi megfigyelő: Kővágó Lajos

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában