Partnerség

2024.05.08. 10:03

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

A gazdasági, kereskedelmi, turisztikai és oktatási kapcsolatok további fejlesztéséhez hozzájárul az is, hogy a kínai elnök bejelentése szerint tíz európai uniós ország, köztük Magyarország állampolgárai számára újabb egy évvel meghosszabbítják a vízummentes beutazás lehetőségét.

MW

A kínai elnök és felesége megérkezett Szerbiába

Forrás: Xinhua via AFP

Fotó: Liu Bin

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink – értékelte szerdán a Facebook-oldalán a külgazdasági és külügyminiszter azt a bejelentést, miszerint újabb egy évvel meghosszabbítják a vízummentes beutazás lehetőségét Kínába.

Szijjártó Péter azt írta a közösségi oldalán, hogy Hszi Csin-ping kínai elnök kedden Párizsban bejelentette, hogy tíz európai uniós ország, köztük Magyarország állampolgárai számára újabb egy évvel, 2025 végéig meghosszabbítják a vízummentes beutazás lehetőségét.

„Nagyra értékeljük ezt a döntést, hiszen ez hozzájárul a gazdasági, kereskedelmi, turisztikai és oktatási kapcsolataink további fejlesztéséhez” – fogalmazott a tárcavezető.

Hozzátette, hogy számunkra ez a döntés komoly könnyebbséget jelent.

„A kölcsönös tiszteleten alapuló, jó együttműködés jegyében” szerdától a Kínában működő magyar konzuli szolgálat az európai vízumkódexben rögzített 15 napos határidő helyett 48 órán belül elbírál minden üzleti célú magyarországi beutazás céljából benyújtott kínai vízumkérelmet – jelentette be Szijjártó Péter.

A magyar–kínai kereskedelmi forgalom alakulása (2004–2023)
Forrás: MTVA Sajtóarchívum/MTI

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában