Statisztika

2024.05.08. 11:21

Nőtt a kiskereskedelmi forgalom Romániában az első negyedévben

Illusztráció

Agerpres

Az idei év első három hónapjában a nyers adatok szerint 6,4 százalékkal, a szezonális és naptárhatásoktól megtisztított adatok szerint 5,5 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom Romániában 2023 ugyanezen időszakához képest - közölte szerdán az Országos Statisztikai Intézet (INS).
Az első negyedévben a nyers adatok szerinti 6,4 százalékos növekedéshez a nem élelmiszertermékek eladásának 12,3 százalékos, az üzemanyagok forgalmának 2,7 százalékos, valamint az élelmiszerek, italok és dohánytermékek értékesítésének 1,8 százalékos gyarapodása járult hozzá.
A szezonális és naptárhatásoktól megtisztított adatok szerint a nem élelmiszertermékek eladása 11,5 százalékkal, az üzemanyagok értékesítése 3,2 százalékkal, az élelmiszereké, italoké és dohánytermékeké 0,9 százalékkal nőtt január és március között az egy évvel korábbihoz viszonyítva.
Februárhoz mérten márciusban a nyers adatok szerint 8,6 százalékos, a szezonális és naptárhatásoktól megtisztított adatok szerint 0,7 százalékos volt a román kiskereskedelmi forgalom növekedése. Éves összevetésben az idei harmadik hónapban a nyers adatok szerint 2 százalékkal, a szezonális és naptárhatásoktól megtisztított adatok szerint 4,3 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom Romániában. A fenti adatok a személygépkocsi- és a motorkerékpár-értékesítéseket nem tartalmazzák. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában