Hallgassa élőben!
Fotó: Czeglédi Zsolt / MTI

Olasz Anna a 4. helyen végzett 10 kilométeren

Olasz Anna a negyedik helyen végzett 10 kilométeres nyílt vízi úszásban a tokiói olimpián. Az aranyérmet a brazil Ana Marcela Cunha szerezte meg, a második a riói győztes holland Sharon van Rouwendaal, a harmadik az ausztrál Kareena Lee lett.

Olasz Anna élete első olimpiáján, Rio de Janeiróban öt évvel ezelőtt a 10. helyen végzett 10 kilométeren. Tokióban bíztunk a jobb szereplésben, de arra talán nem sokan számítottak, hogy a 27 éves magyar versenyző szinte az utolsó méterekig harcban lesz az éremért.

Hat kör után, 1.4 kilométerrel a vége előtt egy nyolcas boly már messze-messze a mezőny többi része előtt haladt, Olasz ennek a csoportnak a végén úszott a nyolcadik helyen, 9.6 másodperccel lemaradva az éllovas német Leonie Beck mögött. Az utolsó ellenőrzőpontnál, 9.5 km-nél az Európa-bajnoki második magyar lány már az ötödik helyen állt, hátránya 7.4 másodperc volt a Becket megelőző brazil Ana Marcela Cunhával szemben.

A célegyenesben Olasz felkapaszkodott a negyedik helyre, és drukkolhattunk azért, hogy beleszóljon az érmekért folyó csatába, de annyi ereje már nem maradt, hogy ledolgozza két-három méteres hátrányát, így végül (a harmadik helyezettől 2.3 másodperccel lemaradva) negyedikként csapott célba – tíz pozíciót javítva a riói helyezéséhez képest.

NYÍLT VÍZI ÚSZÁS, 10 KM
NŐK
1. Ana Marcela Cunha (Brazília) 1:59:30.8 óra

2. Sharon van Rouwendaal (Hollandia) +0.9

3. Kareena Lee (Ausztrália) +1.7

4. OLASZ ANNA (MAGYARORSZÁG) +4.0

5. Leonie Beck (Németország) +4.3

6. Haley Anderson (Egyesült Államok) +6.1

Dosszié


Merész! Alig takar valamit Heidi Klum bikinije
Szexi képekkel dobta fel a hétvégét.
Elképesztő dologra bukkantak búvárrégészek a tengerfenéken Spanyolországban
A 4. és 5. századból származnak.
Felgyorsítanák a földterületek visszaszolgáltatását
Hernyák Zsóka győzött a vajdasági magyar drámaíróversenyen
A díjnyertes darabot Molnár-Gábor Dóra állította színpadra.
Minden új templom bástya a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben!
A magyarok csak keresztényként maradhatnak meg és minden egyes új templom bástyát jelent a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben.