Nyilatkozat

2024.04.26. 17:20

Ciolacu: Van pénz a nyugdíjakra, fizetésekre

Illusztráció

Agerpres

A kormánynak van pénze a nyugdíjakra és a közalkalmazotti bérekre, beleértve a tanárok fizetését is - jelentette ki pénteken Marcel Ciolacu.

A kormányfő a parlament épületében nyilatkozott az újságíróknak, nyomatékosítva, hogy "ellenőrzés alatt tartják a dolgokat". A pedagógusok által bírósági úton megnyert bérkiegészítések kapcsán Ciolacu azt mondta, valóban van néhány olyan összeg, amelyek láttán maga is "megszédül", ezekről még tárgyalnak, de ezek kifizetése sem okozhat gondot a kormány számára - szögezte le.

Arra a kérdésre, hogy mennyi időn belül tudnák kifizetni teljes egészében ezeket az összegeket, Ciolacu így válaszolt: 'A költségvetés-kiigazításkor. Augusztusban. Ez minden évben így történik. De ha vannak problémák, akár augusztus előtt is lehet módosításokat eszközölni. Így jártunk el tavaly is, és ellenőrzés alatt tartottuk a deficitet'.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában