Foci

2024.04.25. 17:47

A kupában vágott vissza a CAO-NAC a Bihardiószegnek

Az élesdi stadionban rendezett másik elődöntőben a Belényesi Bihorul 2–0-ra legyőzte a helyi Crişult.

Forrás: caoradea.ro

Jósa Attila 
Az elődöntőkkel folytatódtak szerda délután a labdarúgó Román Kupa Bihar megyei szakaszának a küzdelmei. Hegyközpályiban a IV. Liga felsőházi rájátszásának két élcsapata, a CAO-NAC és a Bihardiószegi SK csapott össze. A két csapat múlt szombaton az érmelléki klub stadionjában is megmérkőzött egymással, ahol a váradiak egy kellemetlen 6–2-es „zakóba” futottak bele. Az elmúlt napok időjárása nem kímélte a hegyközpályi stadion gyepszőnyegét sem, így a szerdai meccsen nem alakult ki színvonalas játék, de küzdelemben és izgalmakban nem volt hiány. 
A szombati meccsen a CAO-NAC balszárnya nem állt a helyzet magaslatán, a kupameccsen úgy tűnt, ismét ez lehet a váradiak gyenge pontja: a 32. percben Florin Pop jobb oldali beadását Lukács Raymond senkitől sem zavartatva, 6 méterről továbbította a hálóba (0–1). Öt perccel a félidő vége előtt jött az egyenlítés, amikor Gergely Róbert átadásával Sergiu Ciocan lépett ki, és 10 méterről lőtt Beke kapujába (1–1). Fordulás után, a 49. percben a nagy kedvvel játszó Ciocan húzott el a bal szélen, laposan visszagurított labdájára pedig Raul Ardelean érkezett menetrendszerűen, és 7 méterről a rövid sarokba gurított (2–1). 
A mérkőzés hajrájában egyenlített a vendégcsapat: a 80. percben a csereként beálló Claudiu Codoban ívelt bal oldalról a kapu elé, a bizonytalan Reynolds nem avatkozott közbe, a labda pedig miután egyet pattant az ötösön belül, a léc alá vágódott (2–2). A rendes játékidőben nem született több gól, így következhetett a hosszabbítás. A harmincperces ráadásban a vendégek játszottak fölényben, de a meccs ezen szakasza már inkább szólt a sárdagasztásról, mintsem a minőségi labdarúgásról. 
A továbbjutás így tizenegyespárbaj után dőlt, el, a váradiak hibátlanul lőtték a büntetőket, míg a vendégek részéről a CAO-NAC egykori csapatkapitánya, Cosmin Letan nem tudott túljárni a zöld-fehérek kapusának, Matthew Reynoldsnak az eszén, aki ezzel jóvá tette korábbi hibáját. A büntetőpárbajt 5–3-ra nyerő CAO-NAC jutott a kupa élesdi döntőjébe, ahol május 15-én a Belényesi Bihorul lesz az ellenfele. „Nagyon büszke vagyok a csapatra, játékosaim végig mindent beleadtak, taktikailag tökéletesen teljesítettünk az első félidőben. A második félidőben változott a játék képe, ami érthető volt, mert fáradtabbak voltunk, a Bihardiószeg pedig kitűnő képességű játékosokkal rendelkezik. A hosszabbításban behoztunk két fiatalt, akik nagyon jól szálltak be, energiát és agresszivitást vittek a játékunkba. A mai győzelem ellenére két lábbal a földön kell maradnunk, ugyanakkor azt is láttuk, hogy ha fegyelmezettek vagyunk és betartjuk a taktikát, akkor nagy dolgokat érhetünk el” – értékelt Lukács Imre, a váradiak vezetőedzője.

Jegyzőkönyv

CAO-NAC – Bihardiószegi SK 2–2 (1–1, 2–2, 2–2) – tizenegyesekkel 5–3 
G.: Sergiu Ciocan (40.), Raul Ardelean (49)., illetve Lukács Raymond (32.), Claudiu Codoban (80.) 
CAO-NAC: M. Reynolds – L. Mănoiu, O. Ienciu, S. Zádori, S. Mîndrila – C. Jurcuţ, R. Ardelean (Pohl R., 100.) – Gergely R. (A. Şut, 90.), M. Joseph, S. Ciocan – Waritz Á. 
Vezetőedző: Lukács Imre. 
BSK: Beke – M. Gal, C. Letan, L. Dărăban – A. Popa – F. Pop, A. Micaş (R. Ember, 82.), C. Covaciu, F. Borţiş – C. Cigan (C. Codoban, 69.), Lukács R. (S. Ban, 46.). 
Vezetőedző: Mădălin Popa.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában