Áskálódás

2024.04.26. 12:00

Deutsch Tamás: a dollárbaloldal politikusai a saját hazájukat támadó tevékenységükre büszkék (videó)

A politikai „őrültek házába” illeszkedik a magyar dollárbaloldal újabb Magyarország, a magyar emberek elleni, hihetetlen indulatú és erejű támadása – jelentette ki a Fidesz európai parlamenti (EP) képviselője a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken, írja az MTI.

MW

Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője beszédet mond a kétnapos Konzervatív Politikai Akció Konferencia (CPAC Hungary) második napján a Millenárison 2024. április 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Koszticsák Szilárd

Deutsch Tamás annak kapcsán nyilatkozott, hogy a jelenlegi összetételű EP utolsó ülésén 399 szavazattal elfogadtak egy állásfoglalást, amely súlyos hiányosságokat kifogásolt a magyar igazságszolgáltatással, a médiával és a korrupció kezelésével kapcsolatban.

Az elmúlt három ciklus során a magyar dollárbaloldal, az európai elvtársai, a liberálisok, a kommunisták, a baloldalhoz átállt néppártiak a Magyarországgal kapcsolatban összehordott összes hazugságot, rágalmat, csúsztatást, a valóságtól fényévnyi távolságra lévő kijelentést gyűjtötték össze az immár tizenegyedik, Magyarországot elítélő politikai pamfletbe, és ezt most még meg is fejelték

– fogalmazott.

A kormánypárti képviselő a támadás kapcsán újdonságként említette, hogy a magyar dollárbaloldal képviselői – Deutsch Tamás a momentumos Cseh Katalint és Donáth Annát név szerint is említette – világosan és egyenesen arra tettek javaslatot, hogy semmilyen körülmények között ne juthassanak hozzá a magyar emberek az európai uniós fejlesztési pénzekhez, sőt azokat az uniós pénzeket is vegyék el a magyaroktól, amelyekhez ebben a ciklusban végre hozzájuthattak.

A fideszes EP-képviselő szerint ezzel elvennék a pedagógusoktól a béremelést, de egyebek között az októberben felálló, újonnan megválasztott önkormányzatok sem juthatnának hozzá a szükséges fejlesztési forrásokhoz.

Deutsch Tamás úgy fogalmazott, hogy a dollárbaloldal politikusai saját hazájukat támadó tevékenységükre büszkék, a fideszesek és a kereszténydemokraták pedig arra, hogy minden körülmények között kiállnak a magyar érdekek képviselete mellett, elutasítják a magyar emberek elleni támadásokat és a lehető leghatározottabban lépnek fel annak érdekében, hogy hatástalanítsák a magyar dollárbaloldal felől induló, Magyarországot érő támadásokat.

A Fidesz EP-képviselője úgy fogalmazott: gyakorlati síkon nem számít arra, hogy ismét blokkolni fogják a Magyarországnak járó uniós pénzek folyósítását, ám úgy vélekedett, hogy Brüsszel sok esetben a politikai önkény logikájával intéz ügyeket. Álláspontja szerint a magyar modellváltó egyetemeket az uniós együttműködésből kizáró, nyílt jogszabálysértéssel lefolytatott Erasmus-ügy is bizonyíték rá: a cél az, hogy olyan fájdalmat okozzanak egy Brüsszel számára nem szimpatikus politikát folytató ország polgárainak és kormányának, hogy az megváltoztassa a Brüsszelnek nem tetsző politikai álláspontját.

Deutsch Tamás szerint egy önkényes politikai lépésre a lehetőség megvan, „mert ilyen világot élünk ma Európában”. Ugyanakkor arra hívta fel a figyelmet, hogy az eddigi valamennyi, Magyarországot elítélő brüsszeli jelentést a Fidesz–KDNP kétharmados választási győzelme követte, vagyis a baloldal „minél rosszabb, annál jobb” politikája, amellyel alacsony támogatottságuk emelkedését akarták elérni, nem vezetett eredményre.

A kormánypárti politikus a végéhez közeledő uniós ciklust értékelve bírálta a „brüsszeli bürokráciát”, hiszen a világjárvány idején nem segítették a tagállamokat a védekezésben, sőt egy éven keresztül még források átcsoportosítását sem engedélyezték. Ám egyebek között egy, az európai gazdák elégedetlenségét kiváltó, „méregzöld” politikai állásfoglalás, valamint egy illegális migrációt segítő paktum elfogadására volt idejük, miközben az unió versenyképessége „a béka feneke alatt van” – fogalmazott.

Deutsch Tamás azt mondta: bízik abban, hogy a június 9-i EP-választáson a megerősödő konzervatív, szuverenista erők összefogásával és együttműködésével győzelmet arathatnak a baloldal felett, és ezzel lezárulhat az unió dicstelen, progresszív, liberális korszaka.

Deutsch Tamás: nem szabad elfogadni a progresszív hatalmi törekvéseket!

Semmi ok a kishitűségre, nem szabad elfogadni a progresszívek hatalmi játékszabályait, „elzavartuk a kommunistákat, elbánunk velük is” – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz–KDNP európai parlamenti lista vezetője a CPAC Hungary második napján pénteken, Budapesten.

Deutsch Tamás egy sikeres európai szuverenista fordulat feltételei között első helyen jelölte meg, hogy a június 9-i EP-választásokon a szuverenista erők a lehető legtöbb mandátumot szerezzék meg, „ki-ki a maga hazájában”.

A változáshoz erő kell, a mandátumok kétharmada az EP-választásokon – tűzte ki a célt a fideszes politikus.

Másodikként nevezte meg a brüsszeli változások feltételeként, hogy az európai parlamenti választások után erős együttműködés jöjjön létre a szuverenista erők között. Ez a Fidesz és a KDNP EP-képviselőin nem fog múlni – ígérte.

Végül Brüsszelben az kell a változáshoz, hogy a szuverenista erők minél több országban kormányzati pozícióba kerüljenek – mutatott rá, kiemelve: minden tagállamban le kell győzni a progresszív-liberális pártokat.

– Azért tudjuk ezeket a célokat elérni, mert az erő velünk van! – jelentette ki Deutsch Tamás.

Dömötör Csaba: a baloldal már megint Magyarország ellen kampányol

A magyar baloldal már megint azért kampányol, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat, de a júniusi választáson „stoptáblát rakhatunk” eléjük – mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a közösségi oldalára feltett videóban pénteken.

Dömötör Csaba arról beszélt: az Európai Parlament ebben a ciklusban még egyszer, utoljára megszavazott egy Magyarország elleni határozatot.

A magyar baloldali képviselők is „hozták a szokásost”, és  kampányoltak ezért a Magyarország-ellenes határozatért. Donáth Anna és Cseh Katalin is szerepel az előterjesztők között.

Értékelése szerint még súlyosabb, hogy amikor gombot kellett nyomni, momentumosok, MSZP-sek és DK-sok is megszavazták ezt a jelentést.

A magyar baloldalnak már megint „papírja van arról”, hogy azért kampányolnak, hogy Magyarország ne kapja meg az uniós forrásokat. A jelentés 8. pontja ugyanis úgy szól, hogy az Európai Bizottság fagyassza be a forrásokat Magyarország számára.

Dömötör Csaba abszurdnak nevezte, hogy Magyarországon megválasztott, elvileg a hazájukat képviselő politikusok abban találják meg a munkájuk lényegét, hogy konkrétan ártsanak a magyar gazdaságnak.

Amikor majd júniusban szavazunk, látványos stoptáblát rakhatunk ki azok elé, akik sohasem az országuk szempontjait nézik, hanem mások elvárásait. Ne engedjük, hogy folytathassák!

– fogalmazott az államtitkár.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában