Hallgassa élőben!

Kézművesvásár felnőtteknek, programkavalkád gyerekeknek

A Festum Varadinum rendezvénysorozat keretében kézműves vásárra és gyerekeknek szóló programkavalkádra kerül sor május 28–30. között a nagyváradi vár udvarában, Én elmentem a vásárba fél pénzzel… címmel.
A pénteken 17 és 20, szombaton és vasárnap 10 és 20 óra közötti nyitvatartás ideje alatt a szervező egyesületek önkéntes pedagógusai különböző kézműves foglalkozásokkal, sportversennyel, óriás társasjátékkal várják a családokat/gyerekeket, hiszen a gyereknap is lassan közeledik! A rendezvény kiemelt vendége a debreceni székhelyű Partium Ház, amelynek küldetése a külhoni magyarság értékeinek felmutatása és bekapcsolása a Kárpát-medencei egységes magyar nemzet vérkeringésébe.

Szervezők: Yatta.ro, Ovisuli Egyesület, Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nagyváradi szervezete, Nagyváradi Könyvmentők Egyesülete, Diákokért Egyesület, Napraforgó Alkotótábor.

Programfelelősök: Herman Noémi (Yatta.ro) és Pető Dalma (Ovisuli Egyesület).Ismét a bukaresti törvényhozás elé viszik az EMSZ képviselői a Székelyföld autonómiatervezetét
Ismételten a bukaresti törvényhozás elé viszi Székelyföld autonómiatervezetét Kulcsár-Terza József, társkezdeményezőként pedig – aláírásával is – támogatja azt képviselőtársa, Zakariás Zoltán. Az Erdélyi Magyar Szövetség parlamenti képviselői erről a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának Regionális önkormányzati munkacsoport-ülésén beszéltek Budapesten, a magyar Országgyűlésben.
Fizetésnapon rabolták ki a cégvezetőt, 33 milliót vittek el tőle (videó)
A banda tagjai folyamatosan figyelték az üzletembert, akiről tudták, hogy aznap sok készpénzt tart magánál. Amikor kilépett a lakásból, ketten rátámadtak.
Rendőrségi hírek a megyéből
Elhagyott gépjárművek
Gyászhírek, 2021. június 15.