Hallgassa élőben!

„A tájékozott fogyasztó útmutatója”: Az Electrica Furnizare közli a július 1-től érvényes díjszabásokat és azt, hogy miként védi tovább ügyfelei érdekeit

 

  • 2021. július 1-jétől véget ér a villamosenergia-szolgáltatók által előirányzott kereskedelmi kedvezmény alkalmazási időtartama, de az Országos Energiaár-szabályozó Hatóság (ANRE) 2021/5. számú rendelete értelmében az Electrica Furnizare bejelenti, hogy kedvezményt biztosít minden olyan ügyfelének, aki 2021.08.31-ig választ egy terméket a versenypiacról. A 2021.07.01.–08.31. között biztosított kedvezmény értéke egyenlő az egyetemes szolgáltatási ajánlat ára és az Electrica Furnizare július 1-től érvényes, „Stabil 30” elnevezésű szabadpiaci ajánlat legalacsonyabb ára közti különbséggel. Az ügyfélnek mindössze ki kell fejeznie abbéli szándékát a fent említett időszakban, hogy az Electrica Furnizare portfóliójából választ egy versenyképes ajánlatot.
  • A 2021. július 1-jétől érvényes villamosenergia-árakkal kapcsolatos nyilvános vitákat szem előtt tartva, az Electrica Furnizare nyomatékosítja, hogy a háztartási fogyasztók részére szolgáltatott villamos energia ára jelenleg a szabadpiaci árakhoz mérten van meghatározva, amelynek összetevője főként az a díjszabás, amelyen a szolgáltatók a nagykereskedelmi piacon beszerzik az energiát, a termelők által meghatározott körülmények között.
  • A villanyszámla értéke a következőkből áll: az energia ára (a számla értékének kb. 47 százaléka), amelyhez hozzáadódnak a szállítási költségek, a rendszerszolgáltatás, az elosztási szolgáltatás, a zöld tanúsítványok értéke, a nagy hatásfokú kapcsolt energiatermeléshez való hozzájárulás, az áfa és a jövedéki adó értéke (amely a számla értékének kb. 53 százaléka). A villanyszámla értéke aszerint különbözhet, hogy a végső fogyasztó milyen hálózati területen él, az ANRE által jóváhagyott övezeti szintű tarifákat alkalmazva, a szolgáltatások nyújtásához szükséges költségek és a beruházások figyelembevételével.
  • Az alábbiakban található néhány lehetőség a versenypiaci szerződések megkötésére:
  1. Postai úton történő szerződéskötés június 30-ig: csupán egy, a kiválasztott ajánlattal kitöltött űrlapot kell elküldjenek az ügyfelek, amelyben kijelentik döntésüket a versenypiacról választott termékkel kapcsolatban. Amennyiben az ügyfél több választott ajánlatot is megjelöl az általa kitöltött űrlapon, ezek közül az elsőt veszik figyelembe. A villamosenergia-piac liberalizációja rengeteg szerződéskötési szándékot eredményezett, de jó tudni, hogy az űrlap elküldési időszakának megfelelő ár változatlan marad, függetlenül feldolgozásának pillanatától. Az ajánlatkiválasztási űrlap a legkisebb versenypiaci árat tartalmazza – Stabil 30, a versenypiaci Electrica 3in1 (amely magában foglalja a biztosítások területén nyújtott szolgáltatásokat) és az egyetemes szolgáltatási ajánlat –, az ügyfelek ekképpen tájékoztatva vannak arról a helyzetről is, ha nem választanak a versenypiaci ajánlatok közül.
  2. Egy közönségszolgálati központnál megkötött szerződés esetében: az ügyfelek bármely ilyen központhoz fordulhatnak, a lista a https://www.electricafurnizare.ro/ oldalon található, az Electrica Furnizare képviselője útmutatásokat nyújt nekik a szerződéskötés alkalmával.
  3. Online megkötött szerződés: az ügyfelek a társaság oldalán – https://www.electricafurnizare.ro/contract-online/?prod=ee – kötik meg szerződésüket, ahol ki kell jelöljék, hogy „Új ügyfél” vagy „Meglévő ügyfél”, a folytatás pedig tükrözi a szükséges dokumentumok szintjén a kliensek kategóriáinak sajátosságait. Saját ügyfél esetén egyszerű szerződéskötésről van szó, amelyhez szükséges a személyazonossági igazolvány, klienskód és a fogyasztás helyének a száma. Akik szeretnének az Electrica Furnizare portfóliójához tartozni, azoknak szintén szükséges a személyazonossági igazolvány, az energiaellátást igénylő hely birtoklásának okirata (vagy egy saját felelősségre kitöltött nyilatkozat) és az utolsó villanyszámla.

 

  • Ha a társaság portfóliójába tartozó ügyfél nem köt szabadpiaci szerződést, ugyanúgy, megszakítás nélkül tovább élvezheti az Electrica Furnizare által nyújtott energiaellátást, az egyetemes szolgáltatási áron.
  • Az Electrica Furnizare versenypiaci szolgáltatásait választani óhajtó fogyasztók a megfelelő ajánlat kiválasztásához tanulmányozhatják a következő oldalt: https://www.electricafurnizare.ro/liberalizarea-pietei-de-energie-electrica/


Duplájára nőtt a felhasználókra jutó napi informatikai támadások száma
A zsarolóvírusos támadási forma korunk egyik legveszélyesebb kockázata – mondja a biztonsági szakértő.
Ételek, amelyek akár halálosak is lehetnek a kutyák számára
Vannak olyan ételek, amelyekről nem is gondolnánk, mennyire károsak lehetnek kedvencünk egészségére.
Egészségügyi minisztérium: újabb 5 Covid-beteget szállítanak Magyarországra
Újabb öt Covid-beteget szállítanak vasárnap Romániából Magyarországra – közölte az egészségügyi minisztérium.
Oscar-díjas zeneszerző vezényli a Bécsi Szimfonikusokat
A zenekar a kortárs filmzenének szenteli új koncertsorozatát.
Megkapta az ART minősítést az Elk.rtuk
Nemcsak a multiplexek, de az ország összes ART-mozija is vetítheti a filmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság döntése alapján.