tanácsok

3 éve
A közelgő téli időszak kapcsán a Bihar megyei csendőrség vezetői kifejezetten kérik: senki ne autózzon olyan útszakaszokon, amelyek le vannak zárva, akkor sem, ha téli gumik vannak a járművön, és a gyalogosforgalom elől lezárt turistaútvonalakat is hagyják ki.
6 éve
Míg az egészséges emberek szervezete viszonylag egyszerűen és gyorsan alkalmazkodik a hideghez, a betegek, a lábadozók, az idősek esetében még a csekély hőmérséklet ingadozásnak is negatív hatása lehet, tájékoztat a Bihar megyei Közegészségügyi Hatóság (DSP).
9 éve
A gyerekekre különösen veszélyes lehet a hőség miatt a kiszáradás: mindig legyen a szülőknél víz, rendszeresen itassák a gyerekeket. Az a csecsemő, akit hat hónapos koráig kizárólagosan szoptatnak, nem szükséges itatni: az anyatej minden táplálék és folyadék szükségletet biztosít.
1


A törpemalacok és a kutyák viselkedését hasonlították össze etológusok
A kutatás különbséget tárt fel abban is, hogy a két faj hogyan viselkedett a gazdája közelében.
Varga Mihály: Magyarország finanszírozása biztosított
Elegendő forrás áll rendelkezésre az ország működtetésére, a járvány elleni védekezésre és a gazdaság újraindítását szolgáló programok finanszírozására.
A Barcelona elküldött edzője beperelte a klubot
Quique Setién kártérítést követel a katalánoktól.
Adventi kalendáriummal segít a Református Egyház
A kalendárium kitáruló, virtuális ablakai mögött rövid történetek várják az olvasókat.
Gazellacsapatok lepték el a hétvégén Ulánbátort
A főváros egyik kerületében egy több mint 200 gazellából álló csapatot, míg egy másik területén egy nagyjából 300 egyedet számláló másik csoportot láttak vasárnap.