Salvamont

2022.12.28. 13:00

Óvatosságra intenek a hegyimentők

Az ünnepek és az iskolai szünidő alatt is teljesítenek szolgálatot a Bihar megyei Salvamont hegyimentői a Bihar hágói és a biharfüredi bázisokon.

Forrás: Facebook/Salvamont

ERDON-összeállítás

Ebben az időszakban a hó hiánya, az alacsony látótávolság, a hideg és a korai szürkület magas kockázati tényezők, így a hegyen barangoló turistáknak különösen oda kell figyelniük, hiszen ilyen körülmények között könnyen el lehet tévedni és a kihűlés veszélye is nagyon magas. A hegyimentők azt ajánlják mindazoknak, akik az üdülőtelepeken kívül merészkednek, hogy válasszanak felkészültségüknek és erőnlétüknek megfelelő túraútvonalat, használjanak megfelelő felszerelést és előzetesen tájékozódjanak az útvonalakról, illetve azok állapotáról. Továbbá azt is ajánlják, hogy a hegygerincek mentén vezető turistaútvonalakon senki ne induljon el egyedül, a nagyobb létszámú csapatok se váljanak szét, hanem maradjanak mindig együtt, és győződjenek meg arról, hogy telefonjaik és egyéb tájékozódási eszközeik fel vannak töltve, illetve védve vannak a hidegtől. Végül, de nem utolsósorban a Salvamont emlékeztet mindenkit, hogy vészhelyzet esetén bármikor kérhetik a hegyimentők segítségét a 112-es segélyhívó számon vagy az országos hegyimentő diszpécserszolgálatán keresztül (0725-826-668). Bihar megye hegyvidéki turistaútvonalainak térképei letölthetők a www.salvamontbihor.ro honlapról, a turistautak menüpont alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában