Hallgassa élőben!

nagyváradi filharmónia

2 éve
Csütörtök este két francia zeneszerző, Camille Saint-Saens és Maurice Ravel művei színesítették a Nagyváradi Állami Filharmónia szokásos heti szimfonikus hangversenyét. Sokunk nagy örömére, Ravel legismertebb műve, a Bolero is elhangzott.
2 éve
A Nagyváradi Állami Filharmónia múlt csütörtöki hangversenyén Wagner-nyitány, Saint-Saens-hegedűverseny és Dvorák-szimfónia hangzott el. A meghívott vendégművészek, Cser Ádám karmester és Zalai Antal hegedűművész Magyarországról érkeztek városunkba.
2 éve
A múlt héten egy újabb különleges hangverseny zajlott a nagyváradi filharmóniában. Ha az előző héten gitárművész volt az est szólistája, most szaxofonművész nagyszerű játékát volt alkalmunk meghallgatni. A közönség nagy szeretettel fogadta az előadóművész játékát.
2 éve
Az év második hangversenyére a Nagyváradi Állami Filharmónia egy virtuóz gitárművészt hívott meg, Giacomo Bigonit Olaszországból. Játéka lenyűgöző volt. Weber-, Castelnuovo-Tedesco- és Mozart-művek hangzottak el az Enescu–Bartók hangversenyteremben.
3 éve
Nagyon populáris, valamint kifejezetten rétegzenének számító művekből álló hangversenyek követik egymást most Váradon. A részletekről tegnap a filharmóniánál számoltak be.
3 éve
Az egyik, ma műsorra kerülő művel kezdte pályafutását, és azóta most vezényli először újra ezt – jelezte a szokásos csütörtöki hangverseny dirigense, a filharmónia állandó karmestere, Jankó Zsolt.


Elképesztő dologra bukkantak búvárrégészek a tengerfenéken Spanyolországban
A 4. és 5. századból származnak.
Felgyorsítanák a földterületek visszaszolgáltatását
Hernyák Zsóka győzött a vajdasági magyar drámaíróversenyen
A díjnyertes darabot Molnár-Gábor Dóra állította színpadra.
Minden új templom bástya a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben!
A magyarok csak keresztényként maradhatnak meg és minden egyes új templom bástyát jelent a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben.
Nem adták ki az első díjat a DrámaÍRÓ kategóriában
Nem adták ki az első díjat az idén ötödik alkalommal megszervezett dráMÁzat drámapályázat drámaÍRÓ kategóriában – közölték az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők.