Hallgassa élőben!
Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

Megmutatta hétéves tündéri kislányát Győrfi Pál – Lilla már érdeklődik az életmentés iránt

Gyerekeket tanított a kislányával, a hétéves Lillával az elsősegélynyújtásra Győrfi Pál. Az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint fontos, hogy alapvető egészségi ismereteket a kornak megfelelően már a kisiskolásoknak is átadjunk.

Győrfi Pál a TV2 Életmódi című műsorában, a Csivitelő című rovatban vállalkozott arra, hogy a kislányával, Lillával az elsősegélynyújtásról, illetve a fertőzések elleni védekezésről beszélgessen gyerekekkel, és egy babán be is mutassák az újraélesztés lépéseit.

A négy gyermekem közül eddig egyiken sem láttam, hogy folytatni kívánnák az én munkásságomat, ám mostanában a hétéves Lilla elkezdett érdeklődni az életmentés iránt.

Már megtanulta, hogy ha egy beteg nem tud válaszolni alapvető kérdésekre, nem lélegzik, vagy vérzik, nem megijedni kell, hanem fel kell hívni a 112-es segélyhívó számot – mesélte a szóvivő.

Lilla azonnal igent mondott, amikor híres édesapja megkérdezte tőle: lenne-e kedve átadni a tudását másoknak? Egy gyerekcsoporthoz elvittek egy babát, és bemutatták rajta, hogyan kell lenyomni a mellkast, ha valaki nem lélegzik. A fogásokat persze a gyerekek is kipróbálhatták.

Lilla hamar átvette az oktató szerepét, és ha valaki rossz helyre tette a kezét, azonnal figyelmeztette

– mosolygott Győrfi.

A szóvivő gyermekei egyébként már hozzászoktak, hogy édesapjukat munka közben látják, hiszen hétvégén is gyakran hívják őt telefonon az újságírók, és bizony akkor is a rendelkezésükre kell állnia. Néhány hete egy közös séta alkalmával pedig egy motorbaleset helyszínére értek, ahol Győrfi természetesen azonnal elkezdte a sérült ellátását, és megvárta, amíg a kollégái megérkeztek – írja a Bors.

Borítókép: Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője egy 2020. májusi sajtótájékoztatónVoiculescu: Még hat szabad hely van az országban intenzív terápián
Még hat szabad hely van az egész országban intenzív terápián – közölte vasárnapi sajtóértekezletén az egészségügyi miniszter.
Gáspár Evelin: apám a hülyeségből csinált pénzt, és ebből élünk most (videó)
Gáspár Evelin tízévesen került rivaldafénybe. Máig cipeli a terheket, pszichológus segít feldolgoznia a károkat, amiket az az időszak okozott neki. Bár sokáig szégyellte apja celebségét, ma már büszke és hálás, hogy Győzike szigorúan nevelte.
CNCAV: 511.290 adag Pfizer-BioNTech oltás érkezik Romániába
 Hétfőn 511.290 adag Pfizer-BioNTech vakcina érkezik Romániába – közölte vasárnap a COVID-19 elleni oltáskampányt koordináló országos bizottság.
Visszavontak egy festményt egy madridi árverésről, lehet, hogy Caravaggio műve
Eddig José de Ribera spanyol festőnek tulajdonították a képet.
Újabb civil megmozdulás Hegyközpályi községben
Pár hete olvashattunk arról, hogy a községben civil kezdeményezés hatására létrehozták a község piacát, majd lelkes önkéntesek egy csapata úgy döntött, hogy a tettek mezejére lép Hegyközszáldobágyon, ezért a közelmúltban egymás után szervezik az eseményeket.