Győzött a tapasztalat a Bodolában

Jósa Attila

A labdarúgó harmadosztály harmadik fordulójában a Nagyváradi CAO a Bodola Gyula Stadionban fogadta szombaton a Besztercei Unu FC Gloria csapatát. A közel húsz éven át első ligás tagsággal rendelkező, majd időközben megszűnt Gloria romjain újjászerveződő vendégcsapat számos rutinos labdarúgónak is helyet ad keretében, így mindenképpen érdekes lehetett, mire megy majd az „öreg rókák” ellen a váradiak fiatal csapata. A hétvégi esőzések ellenére is kiváló minőségű gyepszőnyegen az első félidőben nem sok említésre méltó helyzet alakult ki, a mezőnyben folyt a játék, egyik csapat sem mert kockáztatni. A második félidő elején Nalaţi végezhetett el szabadrúgást jobb oldalról, az alapvonal közeléből, beadását Stoianof csúsztatta a hosszú sarokba (0–1).

Újabb „pofon”

Fel sem ocsúdhattak a kapott gól okozta sokkból a váradiak, az 50. percben érkezett a következő pofon: ismét szabadrúgáshoz jutott a Gloria, Nalaţi ezúttal 28 méterről, középről bombázott kapura, remekül helyezett lövése a bal kapufát is érintve került a hálóba (0–2). A kétgólos hátrányban mindent egy lapra feltéve lendült támadásba a CAO, a 62. percben egy jobb oldalon végigfutó akció végén Raul Ardelean 15 méterről lőtt a léc alá (1–2). Támadásban maradtak a váradiak, egyre-másra érkeztek a helyzetek, főleg a széleken sikerült megbontani a vendégek védelmét, ennek eredményeképp a 83. percben Alex Lezeu gurított a kapuba egy, a kapusról kipattanó labdát (2–2).

Érdemtelen vereség

A CAO győzelme sem tűnt reménytelennek a mérkőzés hajrájában, Marius Hosu buktatásáért teljes joggal reklamált tizenegyest a hazaiak stábja. A játékvezető sípja néma maradt, nem úgy a 95. percben: Stoianof léphetett ki egyedül a védők gyűrűjéből, Verdeş kapus csak egy sárga lap árán tudta megállítani a vendégek látványosan túlsúlyos csatárát. A megítélt szabadrúgáshoz természetesen Nalaţi állt oda, a tizenhatos bal sarkától érkező beívelése a kővé dermedt kapus mellett zavartalanul került a hálóba, megszerezve ezzel a beszterceieknek a győzelmet. Nem érdemelt vereséget a CAO, amely a játék képét tekintve ellenfele fölé tudott kerekedni, a három rögzített helyzetből kapott három gól azonban a harmadosztály szintjén is leküzdhetetlen hátrány.

Jegyzőkönyv

NAGYVÁRADI CAO–BESZTERCEI UUNU FC GLORIA 2–3 (0–0)

VEZETTE: Claudiu ±tef (Marosvásárhely); PARTJELZŐK: Ioan Humiţă (Örményes), Cristian Mureşan (Kapnikbánya). GÓLSZERZŐK: Ardelean (61. p.), Lezeu (83. p.), illetve Stoianof (47. p.), Nalaţi (49 és 90+4. p.)

CAO: C. Verdeş – Cr. Copil, B. Mintaş (81. p. An. Lazăr), D. Stan, L. Ioviţă – C. Letan, R. Ardelean – C. Roşu, P. Blăgea (90+2. p. Panti), V. Dobrescu (72. p. Al. Lezeu) – M. Hosu.

EDZŐ: Florin Farcaş

GLORIA: Albuţ – Milandru (85. p. Bălan), Meşter, Patca, Vărărean, Trifan – Nalaţi, Georgiţă (72. p. Libong), Sulici – M. Curtuiuş (67. p. Alassan), Ov. Stoianof.

EDZŐK: Dănuţ Matei és Dorel Zegrean.Online rendezik meg idén az Országos Rajzfilmünnepet
Az idei kínálatból minden korosztály talál kedvére valót.
Újabb magyar településen jelent meg a tigrisszúnyog
A nem őshonos szúnyogfajok megtelepedése az egész kontinensen komoly kockázatot jelent.
Kitaposott út
Rájuk szólt a biztonsági őr, hogy vegyék fel a maszkot, 27 késszúrással sebesítették meg
A vírustagadók mindenütt a világon egyre erőszakosabban ragaszkodnak felelőtlen és ostoba összeesküvés-elméleteikhez. Egy testvérpár emiatt késelt meg brutálisan egy biztonsági őrt.
3908 új fertőzött Magyarországon, meghalt 51 beteg
Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 54 539.