Fotó: Illusztráció

Az utolsó pillanatban elszalasztott győzelem

Jósa Attila

A harmadosztályú labdarúgó-bajnokságban végre teljesen kiegészült kerettel vághatott neki a Váradszentmártoni CSC a hétvégi nagysomkúti mérkőzésnek, mind a hét, korábban pozitív koronavírustesztet produkáló játékos Cosmin Bodea vezetőedző rendelkezésére állt. A 30. percben egy pontrúgást követően Pintea fejelt a hálóba, megszerezve ezzel a vezetést a Bihar megyei csapat számára. A folytatásban Sergiu Pop kényszerű cseréje miatt egyre kevésbé tudta támadásban megtartani a labdákat a CSC, a védelem azonban jól állta a sarat, egészen a ráadás ötödik percéig, amikor a hosszú oldalon egyedül maradt Illeş közelről fejelte a kapuba Pop beadását. Az utolsó pillanatokban maradt el tehát a váradszentmártoniak első idegenbeli győzelme, javítani már akár szerdán is lehet(ne) Szatmárnémetiben, de ezzel kapcsolatban a labda jelenleg a Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) térfelén pattog.

Jegyzőkönyv: Nagysomkúti Progresul – Váradszentmártoni CSC 1–1 (0–1) Gólszerzők: Illeş ’95. / Pintea ’30. Progresul: Roşiianu – C. Bud (46. B. Bârle), L. Lang, Tutuţă, Sg. David (82. V. Pop), T. Balmoş, B. Buşică (65. Răduneaţă), D. Vultur (82. Pohl), P. Nemeş (19. Aframman), ±t. Illeş, M. Lazăr. Vezetőedző: Vasile Bogdan CSC: Barabaş – Fl. Pop, D. Lupşe, A. Pintea, M. Arsene, Habakuk, Al. Sorian, D. Dardai (Sfârlea), I. Ban (Tiponuţ), R. Baciu (M. Pop), Sg. Pop (46. P. Suciu). Vezetőedző: Cosmin Bodea Vezette: Cătălin Flonta – Claudiu Giorgiu (mindketten Kolozsvár), Ioan Georgiu (Dés). Ugyanakkor elmaradt a CAO szombati mérkőzése, a váradi csapat a Szatmárnémeti VSK együttesét fogadta volna, azonban mint az a szombat reggeli órákban kiderült, a Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) Szatmár megyei kirendeltsége koronavírus-fertőzött játékost talált pénteken a VSK keretében, így elhalasztották a találkozót. Hétfőn a szatmárnémetiek teljes stábját újból tesztelésnek vetik alá, így kérdésessé vált a szerdára kiírt, korábban már elhalasztott, Váradszentmártoni CSC elleni mérkőzés megrendezése is. A Luceafărul szintén szombaton 0–0-ra végzett hazai pályán, a Besztercei Gloria ellen.Online szavazás a Kossuth utcai térkialakításról
Koronavírus-követő appnak álcázza magát több mobilvírus
Idén minden nyolcadik másodpercben megjelent egy új kártevő. A járványt is kihasználják.
Igazoltan kockázatos az embriók génszerkesztése
A molekuláris olló ígéretes lehet olyan rendellenességek kijavításában, mint a Down-szindróma, de a kipróbálása még távoli.
Újabb rekord a koronavírusos esetek számában, 6546 új megbetegedést jelentettek
A legutóbbi tájékoztatás óta 6546 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában 36.335 teszt eredményének feldolgozása nyomán – közölte pénteken a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).
Áder János a járvány elleni védekezésről is egyeztetett az osztrák elnökkel Bécsben
A jószomszédi kapcsolat megőrzéséről biztosította egymást Áder János köztársasági elnök és Alexander Van der Bellen osztrák szövetségi elnök pénteken.