Szabad munkahelyek

A Bihar Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) közleménye arról tájékoztat: a legfrissebb adatok szerint összesen 888 megüresedett állást kínálnak Bihar megyében, Nagyváradon a szabad munkahelyek száma pedig összesen 764. A nagyváradi munkalehetőségeket illetően 48 igényel felsőfokú végzettséget, 436 középiskolai vagy szakiskolai végzettséget, 280 a képzettséget nem igénylő munkahelyek száma. Nagyszalonta körzetében 121, Margitta, Belényes és Élesd körzetében egy-egy szabad munkahelyet hirdettek meg.

Álláskínálat

A felsőfokú képzettséget igénylő álláslehetőségek esetében többek között a következő munkakörök szerepelnek: minőségelemző, gazdasági elemző, könyvelő, orvosi asszisztens, különböző képesítésű mérnökök, projekt- és marketing menedzser, gazdasági referens, váltásfőnök.

Középfokú végzettséget igénylő munkahelyeket illetően többek között biztonsági őrt, takarítót, szerződéskötő ügynököt, ügyfélszolgálatost, értékesítési ügynököt, péket, szakácsot, pénztárost, fodrászt, faipari munkást, varrodai munkást, minőségellenőrt, asztalost, villanyszerelőt, ápolót, kereskedelmi dolgozót, masszőrt, váltásvezetőt, eladót, kőművest, szobafestőt, kamionsofőrt, kárpitost, különböző gyári munkásokat keresnek.

A képzettséget nem igénylő szabad munkahelyek között megtalálhatóak az újságkihordó, takarító, árumozgató, utcaseprő, alkatrész-összeszerelői, textilipari, kohászati képzetlen munkakörök. További információkkal az AJOFM megyei székhelyén szolgálnak, azaz Nagyváradon, a Transilvaniei utca 2. szám alatt, telefonszám: 0259/436–821.Az északi-sarkvidéki tengeri jég eddigi legkisebb októberi kiterjedését mérték idén
A szokatlanul meleg óceánvíz lassítja a jégtakaró újraképződését.
Az USR ismét benyújtotta az iskolák politikamentesítését célzó tervezetét
A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) ismét benyújtotta a parlamentbe azt a törvénytervezetet, amely megtiltaná az iskolákban és tanfelügyelőségeken vezető vagy ellenőrző tisztséget betöltő személyeknek, hogy megbízatásuk alatt pártpolitikai tisztségük is legyen.
V4-csúcson és az Európai Tanács ülésén vett részt Orbán Viktor
A koronavírusjárvány és a a franciaországi iszlamista merényleteket voltak a fő témái a megbeszéléseknek.
November 30-áig lehet igényelni az egyházak közösségi célú programjainak támogatását
Soltész Miklós reményeit fejezte ki, hogy a járványhelyzet jövő nyáron már megengedi táborok, közösségi programok szervezését.
Iohannis: Az uniós tagállamoknak egységes kritériumokat kell szabniuk
 Az uniós tagállamoknak egységes kritériumokat és eszközöket kell megszabniuk a koronavírustesztek kölcsönös elismerésére – jelentette ki csütörtök este Klaus Iohannis.