Hallgassa élőben!

RMDSZ-tisztújítást tartottak Érsemjénben

Érsemjén községben is megszervezték az RMDSZ helyi és körzeti tisztújító köz-, illetve küldöttgyűléseit. Érselénden Tímár Sorin alpolgármester és Pfeifer Sándor RMDSZ elnök köszöntötte a megjelenteket, majd Borsi Lóránt ügyvezető alelnök vette át a gyűlés vezetését. A tisztújítás nem hozott változást, ugyancsak Pfeifer Sándornak szavaztak bizalmat az érseléndiek. Érsemjénben úgy a helyi, mint a körzeti gyűlést Tamás Éva helyi elnök, Balazsi József polgármester, körzeti elnök, valamint a megyei szervezet képviseletében Borsi Lóránt vezette. Mind a helyi, mind a körzeti elnök beszámolójából kitűnt az, hogy egy mozgalmas éven van túl az érdekvédelmi szervezet, mely időszak nemcsak az RMDSZ számára volt sikeres, hanem infrastrukturális szempontból is újabb fejlődéseket hozott a községnek. Sikerült leaszfaltozni a Barantó felé vezető utat, több utcát aszfaltoztak Érsemjénben, valamint megépítették az Érselénd és Székelyhíd közötti útszakaszt is. Ugyancsak egy nagyobb beruházás eredménye a csatornarendszer és a szennyvíztisztító állomás felépítése, mely a napokban kerül beüzemelésre. A fejlesztések mellett az érdekvédelmi szervezet a járványhelyzetre való tekintettel állandó kapcsolatot tartott fenn az idősekkel, betegekkel és egyedülállókkal. A beszámolók elfogadása után a tisztújítás következett, mely nem hozott változást az elnöki tisztségekben, így a továbbiakban is Tamás Évának és Balazsi Józsefnek szavaztak bizalmat a tagok. Az ezt követő napirendi pontok során megválasztották a választmányi tagokat, az etikai és fegyelmi, valamint az ellenőrző bizottság tagjait. A küldöttgyűlés döntött azokról a személyekről is (Balazsi József, Timár Sorin, Ari László, Tamás Éva és Lutas László), akik a megyei küldöttgyűlésen képviselni fogják a körzeti szervezetet.Vadállatokat védő lövésdetektort fejlesztettek ki magyar kutatók
Afrikai elefántokat és más veszélyeztettet állatokat védő lövésdetektort fejlesztettek ki a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) kutatói.
Florin Cîţu magyarázatot vár a COVID-elhalálozásokat érintő adatokkal kapcsolatban felmerült vádakról
Tájékoztatást vár a miniszterelnök Dan Barna kormányfőhelyettestől arról, tudomása volt-e a koronavírussal kapcsolatba hozható elhalálozások valós és lejelentett száma közötti eltérésről, és ha igen, milyen intézkedéseket rendelt el ennek kapcsán.
Cîţu: Az oltási kampány sikerességén múlik idén a koncertek, fesztiválok szervezése
Lehet szó fesztiválok és koncertek szervezéséről az idén, de csak akkor, ha az oltási kampány sikeresnek bizonyul – jelentette ki pénteken Florin Cîţu miniszterelnök.
Egyes AstraZeneca-oltóközpontokat Pfizer-oltóközpontokká alakítanak át
Florin Cîţu miniszterelnök pénteken úgy nyilatkozott, hogy egyes oltóközpontokat, ahol eddig az AstraZeneca vakcináját alkalmazták, átalakítják Pfizer-oltóközpontokká, és ezzel növelik az immunizálási kapacitást.
Tragédia! Munka közben gázolták halálra a jelzőőrt
Az 54 éves férfit egy kisteherautó ütötte el.