Hallgassa élőben!

Néptáncelőadás lesz a váradi várban

BN-összeállítás

Különleges népdal- és néptáncelőadásra kerül sor június 20-án, vasárnap, 18 órától a nagyváradi vár belső udvarában. A Nagyvárad Táncegyüttes és a Crişana Táncegyüttes közös, Hagyományok címet viselő előadásában a két hivatásos trupp történetében először lépnek közösen színpadra a magyar és román művészek. A vasárnapi folklórműsor első részében Somogytól Nyárádmentéig kalauzolnak el a művészek, zenében és táncban egyaránt. Az előadásban nemcsak a magyar, hanem a térségünkben élő nemzetek hagyományai is szerepet kapnak, így többek között kalotaszegi román muzsika is felcsendül majd, illetve zempléni szlovák táncokat is láthatnak az érdeklődők. Az estet a két táncegyüttes közös, bihari táncokat bemutató koreográfiája zárja.

Az eseményre jegyek a színház jegypénztárában kaphatók, korlátozott számban. A szervezők ugyanakkor felhívják a figyelmet arra, hogy a szabadtéri előadásokon való részvétel feltételekhez kötött: beléphetnek mindazok, akik legalább 10 nappal az előadás előtt megkapták a második (oltásfajtától függően az egyetlen) SARS-CoV-2 elleni oltásukat, vagy negatív Covid-19 teszttel rendelkeznek. PCR-teszt esetében a negatív eredmény nem lehet régebbi 72 óránál, gyorsteszt esetében pedig 24 óránál. A korlátozások kiskorúakra nem vonatkoznak, a 14–18 éves kor közöttieknek a személyi igazolványukat kell felmutatniuk a jegypénztárnál és a helyszínen. Védőmaszk viselése minden öt év fölötti személy számára kötelező az előadás helyszínén.Ételek, amelyek akár halálosak is lehetnek a kutyák számára
Vannak olyan ételek, amelyekről nem is gondolnánk, mennyire károsak lehetnek kedvencünk egészségére.
Egészségügyi minisztérium: újabb 5 Covid-beteget szállítanak Magyarországra
Újabb öt Covid-beteget szállítanak vasárnap Romániából Magyarországra – közölte az egészségügyi minisztérium.
Oscar-díjas zeneszerző vezényli a Bécsi Szimfonikusokat
A zenekar a kortárs filmzenének szenteli új koncertsorozatát.
Megkapta az ART minősítést az Elk.rtuk
Nemcsak a multiplexek, de az ország összes ART-mozija is vetítheti a filmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság döntése alapján.
Rekordméretű, kéttonnás holdhalat találtak Spanyolország partjainál
Végül visszahelyezték a vízbe.