Hallgassa élőben!

Már csak négy településen magasabb a fertőzöttségi mutató egy ezreléknél

ERDON-összeállítás

Június 10-én frissített adatokat közöltek a Bihar megyei települések fertőzöttségi arányait illetően. Bihar megyében négy településen magasabb a fertőzöttségi mutató egy ezreléknél, ezek a következők: Szombatság (2,18), Felsőmezős (1,69), Kiskopács (1,36) és Biharlonka (1,11). Az elmúlt két hétben a legtöbb új esetet Nagyváradon regisztrálták, összesen 46-ot, a fertőzöttségi arány pedig 0,2 ezrelék.

A Bihar Megyei Prefektúra és a közegészségügyi igazgatóság közleménye szerint június 10-én reggel Bihar megyében hat személyt kezeltek intenzív terápiás osztályon koronavírus miatt, az aktív esetek száma pedig 112. Bihar megyében eddig 29.346 esetet igazoltak, 27.780-an gyógyultak ki a betegségből, és 1454-en vesztették életüket. A prefektúra közleménye szerint szerdán 446 tesztet végeztek, az új esetek száma három.

Bihar megyében június 9-én 973 személynek adták be a koronavírus elleni védőoltást. Eddig összesen 103.729 személy kapta meg az első és a második dózist is, 64 személynél léptek fel mellékhatások. Bihar megyébe eddig összesen 244.031 dózis érkezett, ebből 225.462-t adtak be, és 420 dózis tönkrement.

Ellenőrzések

Dumitru Ţiplea prefektus vezetésével június 9., reggel 8 óra és június 10., reggel 8 óra között a rendőrök és csendőrök ellenőrzéseket végeztek, a járványügyi óvintézkedések betartását vizsgálták Bihar megyében. Összesen 547 karanténban lévő személyt ellenőriztek és 69 otthoni elkülönítésben lévőt. A hatóságok továbbá 50 kereskedelmi egységet is ellenőriztek és 46 tömegközlekedési eszközön is vizsgálódtak. Ezek során 10 szabálysértést észleltek, ebből hárman figyelmeztetést, heten pedig pénzbüntetést kaptak, összesen 5000 lej értékben. Ezeket az ellenőrzéseket 286 rendőr és 50 csendőr végezte. Az ISU tagjai is folyamatosan részt vesznek koronavírussal kapcsolatos missziókban, az akciókban 11 katonai tűzoltó vállalt szerepet.Cristiano Ronaldo minden idők legeredményesebb Eb-góllövője lett
A magyarok ellen kétszer is eredményes volt Cristiano Ronaldo, amivel minden idők legeredményesebb Európa-bajnoki gólszerzője lett 11 találattal.
Rossi: Felteszem a kezemet, az én hibám is volt
A szövetségi kapitány a cserék miatt okolja magát, úgy érzi, a 84. percig jól teljesített a csapat.
A terméktesztek szerint biztonságosak a rovarriasztók
A Tudatos Vásárlók Egyesülete arra hívta fel a figyelmet, hogy a választék nagy, érdemes tájékozódni a termékek címkéiről.
Érvényes gólt a németek lőttek, mégis a franciák nyertek Münchenben
Franciaország 1–0-ra legyőzte Németországot kedd késő este Münchenben a labdarúgó Európa-bajnokság F-csoportjában. A franciák Mats Hummels öngóljával szereztek vezetést az első félidőben, és bár a németek támadtak többet, nem sikerült áttörniük a francia védelmet, sőt a „kékeknek” volt kapufájuk és két meg nem adott góljuk is.
Hatalmasat villantott Labancz Lilla: ledobta a textilt
Beköszöntött a forró nyár: Labancz Lilla sem bírja már felöltözve.