Hallgassa élőben!

Koronavírus: Egy Bihar megyei településen ismét egy ezrelék feletti a fertőzöttségi arány

Augustus 1-jén frissített adatokat közöltek a Bihar megyei települések fertőzöttségi arányait illetően. Bihar megyében egy településen, Céckén, a fertőzöttségi mutató meghaladja az egy ezreléket, itt a fertőzöttség aránya 1,21 ezrelék. Nagyváradon a fertőzöttségi arány 0,01 ezrelék, az elmúlt 14 napban két új esetet regisztráltak. Az elmúlt két hétben négy új esetet regisztráltak Céckén (a fertőzöttség aránya 1,21 ezrelék), Esküllőn kettőt (a fertőzöttség aránya 0,55), Kisősiben egyet (a fertőzöttség aránya 0,34 ezrelék), Sonkolyoson egyet (a fertőzöttség aránya 0,34 ezrelék), Miklóirtáson egyet (a fertőzöttség aránya 0,29 ezrelék) és Várasfenesen szintén egyet (a fertőzöttség aránya 0,27 ezrelék).

A Bihar Megyei Prefektúra és a közegészségügyi igazgatóság közleménye szerint augusztus 1-jén reggel Bihar megyében egy személyt sem kezeltek intenzív terápiás osztályon koronavírus miatt, az aktív esetek száma pedig 19. Bihar megyében eddig 29.396 esetet igazoltak, 27.805-en gyógyultak ki a betegségből, és 1572-en vesztették életüket. A prefektúra közleménye szerint szombaton 262 tesztet végeztek, három új esetet regisztráltak.

Bihar megyében július 31-én 246 személynek adták be a koronavírus elleni védőoltást. Eddig összesen 116.124 személy kapta meg az első és a második dózist is, 67 személynél léptek fel mellékhatások. Bihar megyébe eddig összesen 260.013 dózis érkezett, ebből 252.504-et adtak be, és 1841 tönkrement.

Ellenőrzések

Dumitru Ţiplea prefektus vezetésével július 31., reggel 8 óra és augusztus 1., reggel 8 óra között a rendőrök és csendőrök ellenőrzéseket végeztek, a járványügyi óvintézkedések betartását vizsgálták Bihar megyében. Összesen 521 karanténban lévő személyt ellenőriztek és 16 otthoni elkülönítésben lévőt. A hatóságok továbbá 45 kereskedelmi egységet is ellenőriztek és 48 tömegközlekedési eszközön is vizsgálódtak. Az ellenőrzések során 6 esetben állapítottak meg szabálytalanságot, négy esetben csak figyelmeztettek, két esetben pedig pénzbírságot szabtak ki 1000 lej értékben. Ezeket az ellenőrzéseket 196 rendőr és 36 csendőr végezte. Az ISU tagjai is folyamatosan részt vesznek koronavírussal kapcsolatos missziókban, az akciókban 7 katonai tűzoltó vállalt szerepet.Gulyás Gergely: Makovecz életműve a nemzet alapvető értéke
A kormány a költségvetési forrásokat a Magyar Művészeti Akadémia esetében is megemeli az idei évtől.
Felavatták a President Medcentert
Megnyitották a félixfürdői President Medcenter Rehabilitációs Kórházat, mely Európa délkeleti részének egyik legkorszerűbb intézetének minősül.
Az őszi madárvonulás megfigyeléséhez kérik a lakosság segítségét
A programok között távcsöves madármegfigyelés, madárgyűrűzés és kirándulás is szerepel.
A fakultások 12,2 százalékában online zajlik az oktatás
Három afgán állampolgárra bukkantak a határőrök egy kamionban