Hallgassa élőben!

Egy új koronavírusos esetet sem regisztráltak Bihar megyében

Július 23-án frissített adatokat közöltek a Bihar megyei települések fertőzöttségi arányait illetően. Bihar megyében minden településen alacsonyabb a fertőzöttségi mutató egy ezreléknél. Nagyváradon a fertőzöttségi ráta nullára csökkent, és az elmúlt 14 napban egy új esetet regisztráltak. Az elmúlt két hétben két új esetet regisztráltak Esküllőn, a fertőzöttség aránya 0,55 és Miklóirtáson egyet, ott a fertőzöttség aránya 0,29 ezrelék.

A Bihar Megyei Prefektúra és a közegészségügyi igazgatóság közleménye szerint július 23-án reggel Bihar megyében két személyt kezeltek intenzív terápiás osztályon koronavírus miatt, az aktív esetek száma pedig hét. Bihar megyében eddig 29.379 esetet igazoltak, 27.802-en gyógyultak ki a betegségből, és 1570-en vesztették életüket. A prefektúra közleménye szerint csütörtökön 414 tesztet végeztek, egy új esetet sem regisztráltak.

Bihar megyében július 22-én 429 személynek adták be a koronavírus elleni védőoltást. Eddig összesen 114.975 személy kapta meg az első és a második dózist is, 67 személynél léptek fel mellékhatások. Bihar megyébe eddig összesen 257.607 dózis érkezett, ebből 248.812-őt adtak be, és 1648 dózis tönkrement.Felgyorsítanák a földterületek visszaszolgáltatását
Hernyák Zsóka győzött a vajdasági magyar drámaíróversenyen
A díjnyertes darabot Molnár-Gábor Dóra állította színpadra.
Minden új templom bástya a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben!
A magyarok csak keresztényként maradhatnak meg és minden egyes új templom bástyát jelent a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben.
Nem adták ki az első díjat a DrámaÍRÓ kategóriában
Nem adták ki az első díjat az idén ötödik alkalommal megszervezett dráMÁzat drámapályázat drámaÍRÓ kategóriában – közölték az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők.
Oltean Csongor marad a romániai Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke
Újabb kétéves elnöki megbízást kapott Oltean Csongor a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) együttműködő ifjúsági szervezeteket tömörítő Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért) küldöttgyűlésétől – közölte vasárnap az ernyőszervezet.