Hallgassa élőben!

Rendőrségi hírek Bihar megyéből

Büntetések. A Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán 97 büntetést osztott ki közúti kihágások miatt, az ezekből befolyt összeg 56.505 lej. Továbbá elvettek négy jogosítványt és 14 forgalmi engedélyt. Gyorshajtás miatt 48 büntetést osztottak ki, hatot a biztonsági öv használatának elmulasztásáért, egyet szabálytalan előzésért és 42-t egyéb kihágásokért.

Ittasan. Ittasan vezetett egy személyautót szerda este Nagyváradon egy 40 éves telegdi (Tileagd) férfi. A férfi légalkoholszintje 1,13 mg/l volt, a vérvizsgálatot elutasította. Szintén aznap Váradlesen (Leș) egy 57 éves váradi férfi vezetett ittasan egy autót, a légalkoholszintje 0,57 mg/l volt. Mindkét személy ellen eljárás indult.

Jogsi nélkül. Jogosítvány nélkül vezetett egy személyautót szerdán Nagyváradon egy 48 éves helyi férfi. Kiderült, hogy a jogosítványát előzőleg bevonták. Eljárás indult az ügyben.

Hamis rendszámmal. Margitta külterületén szerdán elfogott a rendőrség egy 51 éves érábrányi (Abram) férfit, aki egy olyan személyautót vezetett, ami nincs forgalomba íratva és hamis rendszámok voltak arra felszerelve. Eljárás indult a férf ellen.

Lopás. A rendőrség előzetesbe helyezett egy 22 éves nagyváradi fiatalembert, minősített lopással vádolják. A vád szerint a férfi február 24. és április 4. között kilenc váradi boltból lopott élelmiszereket és egyéb árukat, melyeket később el akart adni. A férfi tetten érte az egyik bolt biztonsági őre. Összesen egyébként 2700 lejnyi árut lopott el. A férfit kedden 24 órás előzetesbe helyezték, majd szerdán az ügyészség úgy döntött, hogy 30 napra hosszabbítja azt. Az ügyben további vizsgálat folyik.

Faügyletek. A rendőrség és az erdészet szerdán szigorú ellenőrzéseket tartott Bihar megyében. Összesen 250 személyt igazoltattak, 153 járművet és 10 kereskedelmi egységet vizsgáltak át, 35 szállítási engedélyt ellenőriztek. A szabálytalanságokért 39 büntetést adtak, összesen 15.210 lej értékben. Elkoboztak 4,1 köbméter fát, és 69 köbméter fa pénzbeli értékét is.5 millió 352 ezer a beoltott, 57 az új fertőzött, elhunyt 10 beteg
A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 731 626 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 45 541 főre csökkent.
Pap zeneszerzőkről Váradszőllősön, másodszor
Ezek a delta variáns jellemző tünetei
Fejfájásról, torokfájásról és orrfolyásról számolnak be leggyakrabban az új típusú koronavírussal fertőzöttek.
Újra fenyegetik az iszlámot kritizáló tinit – Úgy véli, már nem sokáig lesz életben (videó)
A vallást kritizálta, tönkrement az élete.
Ismét a bukaresti törvényhozás elé viszik az EMSZ képviselői a Székelyföld autonómiatervezetét
Ismételten a bukaresti törvényhozás elé viszi Székelyföld autonómiatervezetét Kulcsár-Terza József, társkezdeményezőként pedig – aláírásával is – támogatja azt képviselőtársa, Zakariás Zoltán. Az Erdélyi Magyar Szövetség parlamenti képviselői erről a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumának Regionális önkormányzati munkacsoport-ülésén beszéltek Budapesten, a magyar Országgyűlésben.