Nem sikerült

2021.12.03. 21:02

Idő előtt leállították Thurzó Zoltán zongoraművész rekordkísérletét

Fotó: Alexandru Nițescu

Pikó Stefánia

Bár kitartóan játszott és sokan támogatták, a pénteki este folyamán leállították Thurzó Zoltán nagyváradi zongoraművész rekordkísérletét, mely szerint 130 órát kellett volna zongorázzon egyhuzamban szigorúan behatárolt időbeosztással.

„Sajnálattal kell közölnöm, hogy egészségügyi okok miatt a rekordkísérletet le kellett állítani. Köszönöm, hogy biztattatok, a sok pozitív visszajelzést!” – írta a művész hivatalos oldalán. A bejegyzéshez, további magyarázat nélkül, mindössze két fotót csatolt, melyeken jól látszik, 77 óra és 40 perc után állt le.

Fotó: Thurzó Zoltán – concert pianist, zongoraművész/Facebook

Követői azonban nem adták jelét csalódottságnak, „Nekünk így is Guinness rekord!”, nyugtatták a zongoraművészt.

Fontos részlet még, hogy bár 77 óra és 40 perc után állt le a Guinness-óra, ennél hosszabb ideig tartott a kísérlet, hiszen a szüneteket nem számítják bele, tehát valójában közel 84 órája tartott a próbálkozás, kedd reggel 8 óta. Mindezidő alatt a zongoraművész összesen 90 percet aludt, egyszer 50-et, egyszer pedig 40-et.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában