Országos stratégia

2024.05.23. 18:05

Jóváhagyta a kormány az antiszemitizmus és az idegengyűlölet megelőzéséről és leküzdéséről szóló többéves stratégiát

Illusztráció

Agerpres

Jóváhagyta a kormány csütörtöki ülésén az antiszemitizmus, az idegengyűlölet, a radikalizálódás és a gyűlöletbeszéd megelőzéséről és leküzdéséről szóló országos stratégiát; a dokumentum a 2024-2027 közötti időszakra érvényes.
A kabinet közleménye szerint jóváhagyták a stratégia végrehajtását felügyelő tárcaközi bizottság létrehozását is.
A stratégiát az illetékes minisztériumok, ügynökségek és a civil társadalom képviselőiből álló különbizottság dolgozta ki, szem előtt tartva a 2021-2023-as időszakra vonatkozó stratégia tanulságait. A dokumentum négy általános és 14 specifikus célkitűzést, illetve 63 intézkedést tartalmaz. Az általános célkitűzések a következők: az antiszemitizmus, az idegengyűlölet, a radikalizálódás és a gyűlöletbeszéd megelőzése és leküzdése; a befogadó oktatás előmozdítása; a zsidó kultúra megismerésének támogatása; az antiszemitizmus, az idegengyűlölet, a radikalizálódás és a gyűlöletbeszéd ellen irányuló nemzetközi szintű küzdelem támogatása - áll a kormány közleményében. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában