Ajánló

2024.05.23. 18:17

32. Festum Varadinum: utórendezvények

BN-összeállítás

Május 24., péntek

9 óra – Kabos Endre Diákolimpia. Ötödször szervezik meg a Kabos Endre sport-diákolimpiát a Bihar megyei magyar V–XII. osztályos diákok számára. A sportiskolánál zajló rendezvény célja a diákokat aktív testmozgásra ösztönözni, a versenykiírásban szereplő sportágakat népszerűsíteni, a tehetséggondozás és az utánpótlás nevelése.

10 óra – II. Varadinum Tudományos Diákköri Konferencia. Az immáron második alkalommal megszervezésre kerülő interdiszciplináris Varadinum Tudományos Diákköri Konferencia (VTDK) célja, hogy lehetőséget biztosítson a szakkollégisták mellett a Nagyváradon tanuló magyar egyetemistáknak is, hogy bemutassák és megvitassák legújabb kutatási eredményeiket.

11 óra – Vállalkozó mint mentor. Nekem hogyan sikerült? Előadás a Szent László Líceumban.

20 óra – VorteXistenT//HELLMETON – koncert a Gekko Pub & Bánya Klubban.

Május 25., szombat

9 óra – Varadinum Protokoll kupa. Az immáron többéves hagyományokra épülő sportesemény idén se marad el. A megszokott, formális találkozóktól eltérően a társadalom fontos szegmenseinek képviselői, egyházi személyek, tanárok, diákok, színészek és politikusok a focipálya zöld gyepén találkoznak egymással. Helyszín: Bihorul Sportiskola.

9 óra – Varadinum Diákkupa. Kispályás labdarúgó-bajnokság. Helyszín: Bihorul Sportiskola.

10 óra – Öregdiák-találkozó az Adyban. Az Ady Endre Líceum 2024-ben is megszervezi az öregdiák-találkozót az 50, 60, illetve 70 éve végzetteknek ez év május 25-én, 10 órai kezdettel. A találkozó keretén belül osztályfőnöki órákra és az arany-, gyémánt- és rubinoklevelek átadására is sor kerül.

A szervezők a műsorváltoztatás jogát fenntartják. A további programokról, illetve az esetleges változásokról a festumvaradinum.ro, illetve a facebook.com/varadinum oldalakon lehet tájékozódni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában