Programajánló

2024.05.23. 17:08

Író-olvasó találkozó Lipcsei Mártával

Illusztráció

Sajtóanyag

Lipcsei Márta költő lesz a Várad kulturális folyóirat e havi író-olvasó találkozójának főszereplője. A rendezvény május 29-én, szerdán 18 órakor kezdődik Nagyváradon a Szent László Egyesület Kálvin utca 1. szám alatti székházának emeleti üléstermében.

A nyugalmazott fizikatanár a 2002-ben indult folyóirat egyik alapítója és egykori szerkesztője, akinek akkori lakásában gyűltek össze többször is a váradi írók, hogy a legendás Kelet-Nyugat folytatásaként megalapítsák és útjára indítsák az irodalmi, művészeti, társadalmi, tudományos folyóiratot a többjelentésű „Várad” címmel, amely az ilyen-olyan buktatók és válságok dacára napjainkban éli 23. évfolyamát.

Lipcsei Mártának időközben másfél tucatnyi kötete jelent meg (köztük egy-egy drámakötete magyarul és románul, illetve egy meséskönyv), a legutóbbiak a Kaiser László költő, szerkesztő nevéhez fűződő budapesti Hungarovox Kiadónál. Tizenhetedik kötetében, a most bemutatandó Improvizáció címűben izgalmas gondolati líra található: filozofikus elmélkedések az életről, középpontjában az elmúlással. A költőnővel és könyvével való találkozóra, az alkotásról és kiadásról is szóló beszélgetésre mindenkit szeretettel várnak a szervezők. Az eseményen a Várad folyóirat legutóbbi lapszámát is bemutatják röviden a szerkesztők.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában