Interjú

2020.09.01. 09:54

Tunyogi Hajnalka: Szeresd azt, amit csinálsz!

Tunyogi Hajnalka, pedagógus, edző, anyuka. Nagyváradon 1977. karácsony napján, december 25-én született. Itt járta ki az összes iskoláit, profi sportolókarriert is maga mögött tudhat.

– Pedagógus vagy, de mesélj arról, te hol tanultál?

– Kisdiákként a régi hármas iskolába jártam, majd az Ady Endre Líceumban kémia-biológia szakon végeztem. Érettségi után a Nagyváradi Egyetemen fizika-kémia szakosítással szereztem felsőfokú oklevelet, és szinte azonnal elkezdtem tanítani. Később elvégeztem egy mesterit orvosbiológiai szakon és Aradon a sportegyetemet is.

– Említettük, hogy versenyszinten sportoltál, hol is? Beszélj az eredményeidről is.

– A líceumban ismerkedtem meg a koreai küzdősporttal, a taekwondóval, amit 2007-ig valóban versenyszinten űztem. Országos és nemzetközi eredményeim is voltak, több aranyérmet is szereztem 1997-től 2007-ig. Folyamatosan edzői feladatokat is végeztem, jelen pillanatban is a West Team sportklub elnöke és egyben edzője is vagyok, nagyon sok gyereknek tanítottam meg ezt a szép és hasznos önvédelmi sportot. Szép eredményeink vannak.

– Milyen Tunyogi Hajnalka mint ember?

– Boldog és elégedett embernek tartom magam, mert azt csinálom, amit szeretek. Jelenleg a nagyváradi Lorántffy Zsuzsanna Református Gimnázium fizika-kémia szakos tanára vagyok és egy 10 éves kisfiú, Dáriusz István (Dárika) édesanyja. Az én életfilozófiám lényege, hogy szeresd azt, amit csinálsz. Ha nem szívvel-lélekkel csinálod, akkor ne is csináld, vagy találd meg azt a kiskaput, ami segít a helytállásban.

– Most tanácsosnak készülsz az RMDSZ színeiben, miért?

– Mindig úgy éreztem, hogy a kis magyar közösségünkért szeretnék tenni valamit, nagyon szeretem a gyerekeket és próbalom őket a tudatos, egészséges táplálkozásra és a sportra ösztönözni. Úgy gondolom, hogy segíteni tudok és akarok is. Nagyon jó a mostani önkormányzati jelölt csapata az RMDSZ-nek, és ez is komolyan motivált.

Fizetett politikai hirdetés 10487

Borítóképünkön Tunyogi Hajnalka

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában