Hallgassa élőben!

karmester

3 éve
A váradi filharmónia állandó karmestere, Romeo Rîmbu ezúttal kettős minőségben, mint karmester és szólista szerepel a koncerten. Megtudtuk: még egy további meglepetést is tartogat a nézőknek.
8 éve
A Transilvania Filharmónia Újévi Koncertjének műsorát, nagyon sok ötlettel, Romeo Rîmbu a Nagyváradi Filharmónia karmestere állított össze, és vezényelte le. Mivel az Újévet illik jó kedvvel köszönteni, most a jó ízlést, szem előtt tartva, a hallgatóság szórakoztatását tartották fontosnak.
9 éve
Nagyvárad- A csütörtök esti szimfonikus koncerten Arthur Arnold hollandiai karmester fog vezényelni az állami filharmónia Enescu-Bartók termében. Szólistaként Răzvan Dragnea zongoraművész működik közre.
9 éve
Paul Constantinescu zeneszerző Naşterea Domnului – Bizánci Karácsonyi Oratórium című művével köszöntik a közelgő karácsonyi ünnepeket a Nagyváradi Állami Filharmónia e heti csütörtök esti koncertjén.
11 éve

Bihar megye - Rangos zenei teljesítménynek
lehettünk tanúi a csütörtöki
hangversenyesten. Elhangzott két Beethoven
kompozíció filharmónikus zenekarunk,
valamint Jandó Jenő
vendégművész
előadásában. A karmester Radu Popa volt.

12 éve

Szatmárnémeti - Csütörtökön és pénteken, 18.30 órakor, a szatmárnémeti Dinu Lipatti Filharmónia termében kerül sor a zenekar újévi koncertjére. A Strauss–művek mellett zenei meglepetésekre is számíthat a zenekedvelő közönség.Felgyorsítanák a földterületek visszaszolgáltatását
Hernyák Zsóka győzött a vajdasági magyar drámaíróversenyen
A díjnyertes darabot Molnár-Gábor Dóra állította színpadra.
Minden új templom bástya a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben!
A magyarok csak keresztényként maradhatnak meg és minden egyes új templom bástyát jelent a nemzet szabadságáért és nagyságáért folyó küzdelemben.
Nem adták ki az első díjat a DrámaÍRÓ kategóriában
Nem adták ki az első díjat az idén ötödik alkalommal megszervezett dráMÁzat drámapályázat drámaÍRÓ kategóriában – közölték az MTI-hez eljuttatott közleményükben a szervezők.
Oltean Csongor marad a romániai Magyar Ifjúsági Értekezlet elnöke
Újabb kétéves elnöki megbízást kapott Oltean Csongor a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) együttműködő ifjúsági szervezeteket tömörítő Magyar Ifjúsági Értekezlet (Miért) küldöttgyűlésétől – közölte vasárnap az ernyőszervezet.