Mulasztás

2020.04.10. 09:22

A kolozsvári repülőtér igazgatója nem tájékoztatta a hatóságokat

A kolozsvári repülőtér igazgatója nem tájékoztatta a hatóságokat a kétezer szezonmunkás indulásáról, ezért nem tudták meghozni a szükséges intézkedéseket – nyilatkozta csütörtök este Ludovic Orban.

Forrás: Inquam Photos / Raul Stef

A miniszterelnök azt mondta, tudomása szerint 13 gép szállt fel csütörtökön idénymunkásokkal a kolozsvári repülőtérről, egymáshoz nagyon közeli időpontokban, ezért valamennyi munkást szinte ugyanazon időpontra szállították a repülőtérre.

„A repülőtér igazgatója nem értesítette sem a prefektust, sem a megyei vészhelyzeti bizottságot, és információ hiányában nem lehetett elrendelni semmiféle intézkedést, nem tudták mozgósítani a csendőröket, rendőröket, akik biztosíthatták volna az egymás közötti fizikai távolság betartását, és esetleg az utazni készülők védelmét szolgáló más intézkedéseket is hozhattak volna” – szögezte le Orban, aki ugyanakkor megerősítette, hogy bűnvádi nyomozás indult az ügyben.

Kérdésre válaszolva a kormányfő rámutatott, tudomása szerint nem tesztelték koronavírusra a külföldre induló idénymunkásokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában