Bemutató

2024.05.24. 09:54

Holló Jankó: mesejátéka a stúdióban

Fotó: Vigh Laszlo Miklos

Magyar népmese alapján készült táncjátékot mutatott be a Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese szerdán, május 22-én a Transilvania Színpadon. Az előadást Györfi Csaba jegyzi rendező-koreográfusként, az ismert mesét Szabó Attila alkalmazta táncszínpadra.
Holló Jankó neve beszédes név, nem véletlenül, hiszen a legtöbb mesehős emberi erők felnagyított, önállósított képmásának tekinthető. A holló a teremtés és a halál, a spirituális erő szimbóluma. Van benne valami fenséges, valami titokzatos. A népmese alapján a Nagyvárad Táncegyüttes egy olyan történetet hozott létre, amely a tánc nyelvén is erőteljes lenyomata marad a mese szimbólumrendszerének. Az alkotók szándéka, hogy 7 éves kortól a kamaszkorig mindenki kiolvashassa az előadásból az életkorának megfelelően feldolgozható problémákat, játékokat, drámát és humort egyaránt. Előadásunk a másságról, önmagunk történetének megismeréséről, elfogadásáról, a hőssé válás lehetőségéről mesél.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában