Viharkár

2024.05.24. 09:46

Károkat okozott a viharos időjárás Bihar megyében

Forrás: alesdonline.ro

Tizenhárom esetben riasztották a Bihar megyei katasztrófavédelem tűzoltóit a viharkárok és áradások miatt csütörtök estétől péntek reggelig. A vihar főként Élesdet és környékét sújtotta. Csütörtökön 18.45 óra körül a váradi tűzoltókat egy kigyulladt fészerhez riasztották a Pădurii utcára. A tüzet valószínűleg villámcsapás okozta.

Forrás: ISU 

Továbbá éjszaka 19.30 és 2.10 óra között az élesdi tűzoltók 11 esetben szálltak ki Sólyomkőpestesre (nyolc helyszínre), Felsőlugosra (két helyszínre) és Élesdre (egy helyszínre), ahol pincékből, garázsokból és udvarokból szivattyúzták ki az esőzések miatt felgyülemlett vizet. Péntek reggel 8.10 órakor a tűzoltókat szintén Sólyomkőpestesre riasztották, ahol egy kempingház alagsorát öntötte el a víz. 

A meteorológusok idő közben újabb sárga jelzésű riasztást adtak ki Bihar megyére. Az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatása szerint az időjárási figyelmeztetés péntek 21 óráig van érvényben. Bánságban, Körösvidéken és Erdély nyugati részén a légköri instabilitás felerősödik, záporokra, villámlásra, széllökésekre és elszigetelten jégesőre is számítani lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában