Kórus

2024.05.24. 10:59

Sikeres, jó hangulatú kórustalálkozó Érmihályfalván

Érmihályfalván a XXIX. Nyíló Akác Napok rendezvénysorozat keretében idén is helyet kapott a Kórustalálkozó.

Szőke Ferenc

Az eseménynek a Gizella Művelődési Központ adott otthont, és ezen alkalommal öt kórus és egy citerazenekar tudott eleget tenni a meghívásnak a rangos eseményre. Fellépésük sorrendjében sorolom fel őket: érmihályfalvi Jubilate Deo Kórus, Székelyhídi Férfikórus, margittai Horváth János Társaság Vegyes Kórusa, érmihályfalvi Bartók Béla Citerazenekar, Szalacsi Örökzöld Asszonykórus, érmihályfalvi Veres László-Zsolt Városi Kórus.

Szalacsi Örökzöld Asszonykórus

Darabont Alíz, az érmihályfalvi kórus karnagya vállalta el a műsorvezetői feladatot, így ő köszöntötte elsőként a kórusokat, a meghívott vendégeket és a közönséget. Köszönetet mondott az elöljáróknak, amiért befogadták a kórustalálkozót a rendezvénybe, majd Karsai Attila polgármestert szólította színpadra. 

Jubilate Deo Kórus és a Veres László-Zsolt Városi Kórus

A városvezető köszönetet mondott az érmihályfalvi szervezőknek és a kórusoknak, amiért a találkozóval emelik a Nyíló Akác rendezvénysorozat színvonalát. Reményét fejezte ki, hogy jövőre még nagyobb létszámban lesznek jelen a fellépő kórusok. Idén ugyanis a Székelyhídi Búzavirág Népdalkör objektív okok miatt nem tudott jelen lenni. „Szép dolog, hogy ápoljuk hagyományainkat és tovább tudjuk adni a következő nemzedéknek” – mondta, majd zárszavában sikeres fellépést kívánt a kórusoknak, a közönségnek pedig tartalmas jó szórakozást és megnyitottnak nyilvánította a találkozót.

Horváth János Társaság Vegyes Kórusa

A nyitóbeszédek után a műsorvezető a már említett sorrendben színpadra szólította a kórusokat és a citerazenekart. Érdekessége volt a találkozónak, hogy erre az alkalomra egyesült a két érmihályfalvi kórus, mert megtanulták egymás énekeit és együtt énekeltek. A karnagyok nem tartják kizártnak, hogy ez a „fúzió” megmarad és a továbbiakban is együtt fognak énekelni. Erre a legfőbb motiváció az, hogy sikeres volt az együtténeklés és nagyon jól érezték magukat úgy a próbákon, mint a fellépésen. Sikeres volt a többi kórus, népdalkör fellépése is, melyet a vastaps tett hallhatóan egyértelművé. 

Bartók Béla Citerazenekar

Az érmihályfalvi hagyományt követve most is volt közös ének, melyet a kórusok Darabont Alíz irányításával nagyon hamar megtanultak. A Most vagy soha! című film Gólyamadár című betétdalát énekelte együtt az egyesített „Érmelléki Nagykórus”. Igazi élményt jelentett a dalt ilyen nagyszámú kórus előadásában hallgatni. A művelődési központ záróeseménye az oklevelek és ajándékcsomagok átadása volt. Ezeket Darabont Alíz és Karsai Attila „kézbesítette” a kórusvezetőknek. Ezt követően a kórusok átvonultak a Bartók Béla Művelődési Házba, ahol elköltötték a finom vacsorát, jóféle pálinkák és borok kíséretében. Késő éjszakáig szólt a szebbnél-szebb magyar nóta, választék volt bőven, hiszen nemzetünk e tekintetben nem szenved hiányt.

Székelyhídi Férfikórus

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában