Képzés

2024.05.24. 08:53

A gyermekeknek tartottak foglalkozást a katonai tűzoltók

Fotó: ISU

A Bihar megyei katonai tűzoltók meglátogatták kedden a Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatóság (DASO) által fenntartott, két napközis központot, a Kolozsvári úton és a Traian Lalescu utcán működőket. A tűzoltók körülbelül 50, 6-15 év közötti gyermeknek tartottak foglalkozást, szó volt arról, hogy milyen esetekben kell tárcsázni az 112-es hívószámot, mit kell tenni földrengés vagy tűz esetén, hogyan kell használni a tűzoltókészüléket, vagy hogyan kell viselkedni egyéb sürgősségi helyzetekben. Emellett azt is bemutatták a gyermekeknek, hogy hogyan kell ellátni egy vágást, égési sérülést, stb., bemutatták a Heimlich-fogást és a nagyobbaknak újraélesztési gyakorlatot is tartottak.
A Bihar megyei rendőrség szervezésében ugyanakkor május 21–24. között zajlik a bűnmegelőzés hete. A második nap témája a családon belüli erőszak megelőzése volt. A rendőrség a Lámpás Alapítvány képviselőivel, valamint a csendőrökkel közösen egy sor tevékenységet szerveztek, amelynek az volt a célja, hogy tájékoztassa a közösséget a családon belüli erőszak formáiról és gyakoriságáról, valamint, hogy ismertessék melyek az áldozatok jogai, és milyen intézményekhez tudnak fordulni. A rendőrök és az alapítvány képviselői délelőtt a váradi egyetem kampuszában informális körülmények között, egy kávé vagy üdítő mellett beszéltek a hallgatókkal a jelenségről. Koradélután a Szent László téren Együtt az erőszak ellen szlogennel utcai tájékoztató akció zajlott, amelynek része volt egy zenés-táncos megmozdulás is, amelyet a Nicolae Bălcescu Általános Iskola diákjai mutattak be. Ezen kívül a Művészeti Líceum tanulóinak tematikus rajzait is meg lehetett tekinteni a főtéren.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában