Hallgassa élőben!

További segélycsomagokat osztottak ki a rászorulóknak

Újabb, a második és harmadik szállítmányhoz tartozó segélycsomagok érkeztek Bihar megyébe a hátrányos helyzetűek megsegítését célzó operatív program (POAD) keretén belül. A 30.097 db, élelmiszer- és tisztálkodási szereket tartalmazó csomagot a Bihar megyei prefektúra osztotta szét február 22.–március 15. között, 101 közigazgatási egység lerakatain keresztül. A kiosztásban összesen 161 személy – a prefektúra, a helyi közigazgatási egységek, illetve a megyei tanács alkalmazottai – vett részt. A járványügyi intézkedés részeként a kedvezményezettek a két típusú csomagot egyszerre vehették át.

A 25 kilogrammos élelmiszercsomag lisztet, kukoricalisztet, tésztafélét, olajat, cukrot, rizst, sertés- és marhahúskonzervet, sertésmájpástétomot, befőttet, normál és dietetikus gyümölcslekvárt tartalmaz. A tisztálkodási szereket tartalmazó csomagban fogkefét, fogkrémet, folyékony szappant, gyerekeknek és felnőtteknek való sampont, illetve mosószert lehet találni. A hátrányos helyzetűek megsegítését célzó operatív program (POAD) kedvezményezettei azok a családok, illetve egyedül élő személyek, akik a polgármester jóváhagyása által jogosultak a 2001/416-as számú törvény alapján biztosított garantált minimáljövedelemre; a 2010/277-es számú törvény alapján családi pótlékban részesülő családok; az időszakosan nehéz helyzetbe került személyek, természeti csapások áldozatai, vagy a 2020/84-es számú sürgősségi rendelet szerinti ápolásra szoruló személyek, illetve más szociális esetekben érintett, fokozottan hátrányos helyzetben levő személyek.

A programot 85 százalékban európai uniós alapból finanszírozzák, 15 százalékban pedig az állami költségvetésből fedezik.



Egyes AstraZeneca-oltóközpontokat Pfizer-oltóközpontokká alakítanak át
Florin Cîţu miniszterelnök pénteken úgy nyilatkozott, hogy egyes oltóközpontokat, ahol eddig az AstraZeneca vakcináját alkalmazták, átalakítják Pfizer-oltóközpontokká, és ezzel növelik az immunizálási kapacitást.
Tragédia! Munka közben gázolták halálra a jelzőőrt
Az 54 éves férfit egy kisteherautó ütötte el.
A torrentezők most a legtöbbször ezeket a filmeket töltik le
Törvénytelen, de kapós. Nem mintha utóbbi felmentene bármi alól, viszont jelzi, mi pörög a szervereken.
Ígérete szerint hatalmas összeget adományozott egy állatkertnek az idős férfi
A 750 ezer eurós adományt többek között a medveház felújítására fordítja a münsteri állatkert.
Újabb fejlemény az Újpest címervitája ügyében
Úgy tűnik, visszaállítják a hagyományos címert.