Hallgassa élőben!
Fotó: Pikó Stefánia

Talajvizsgálat a hídfelújításhoz

Pikó Stefánia

Geotechnikai tanulmány készül a nagyváradi Garasos-híd alatti talajról, tudtuk meg azoktól a szakemberektől, akik az ehhez szükséges fúráshoz láttak hozzá a tegnap. Az arra sétálók kíváncsian figyelték, mi történik a híd tövében, kérdésünkre pedig a fúrást végzők elmondták, hogy a hídfelújításhoz szükség van geotechnikai tanulmányra – ehhez készítik elő a terepet.

A geotechnikai tanulmány elkészítése az első lépés kell, hogy legyen akkor, amikor valaki építkezésbe akar kezdeni, enélkül nem lehet pontos terveket készíteni. Információkat gyűjtenek benne össze a talaj szerkezetéről, minőségéről és teherbírásáról, a talajvíz szintjéről, és ajánlást írnak a jövendő épület alapjának milyenségéről.

A talajvizsgálatok elindítása azt jelzi tehát, hogy megkezdődtek az előkészületek a Garasos-híd felújításához. A szerelmespárok, akikről a lakatok tanúskodnak, jobban járnak, ha előkeresik a kulcsokat (vagy más eszköz után nyúlnak), és megmentik kapcsolataik zálogait, mielőtt ezek a munkálatok „áldozataivá” nem válnak.Havazik a Bakonyban, 13 munkagéppel dolgozik a közútkezelő
Éjszaka és holnap reggel a Mátrában és a Bükkben is havazásra kell számítani.
Húha! Ágyban fekvő, szexi képet mutatott a magyar műsorvezető
Gyönyörű dekoltázsát is megcsodálhatjuk.
Migránsok miatt robbant be újra a járvány Lampedusa szigetén
Több száz illegális bevándorló kötött ki az elmúlt hetekben, a túlterheltség miatt nem tudtak mindenkit tesztelni.
Megjelent az Erdélyi Gyopár legfrissebb száma
Egy édesanya drámája: két hónapon belül két fia lett öngyilkos
Elképesztő fájdalmáról vallott az az édesanya, akinek két hónap leforgása alatt mindkét fia eldobta az életét.