Támogatott tartalom

2024.04.25. 08:30

A „Cresc Oradea Mare” elnevezésű üzleti inkubátorházban tevékenykedni kívánó vállalatok jelentkezését várják

A Nagyváradi Helyi Fejlesztési Ügynökség (ADLO) elindította a negyedik pályázati felhívását a „Cresc Oradea Mare” üzleti inkubátorházba való felvételre.

Az érdekeltek május 6-án 23 óráig nyújthatják be pályázatukat. 

Az inkubátorház lehetőséget nyújt a kiválasztott vállalkozások számára, hogy az inkubációt megelőző (az üzleti ötlet potenciáljának értékelése, üzleti modell-tanácsadás), az inkubációs (adminisztratív szolgáltatások, hálózatépítés, kutatólaborhoz való hozzáférés, mentorálás) és az inkubációt követő (nemzeti és nemzetközi finanszírozási felhívások meghatározása és pályázati támogatás) szakaszokban speciális szolgáltatásokhoz való hozzáférés révén részesüljenek vállalkozásfejlesztési támogatásban. A „Cresc Oradea Mare” nevű üzleti inkubátorháznak jelenleg 20 résztvevője van. 

A projekt leírása 

A projektet a Regionális Operatív Program 2014–2020, 2. prioritási tengely – A kis- és középvállalkozások versenyképességének javítása; 2.1. beruházási prioritás – A vállalkozói szellem előmozdítása, különösen az új ötletek gazdasági hasznosításának megkönnyítése és új vállalkozások létrehozásának ösztönzése, többek között üzleti inkubátorok révén. 

 

Az inkubált vállalatok támogatásának alapjai 

Az üzleti inkubátorház az induló vállalkozások fejlesztésének támogatására létrehozott struktúra. A kiválasztott résztvevők meghatározott ideig (inkubációs ciklus) az üzleti inkubátorban tevékenykedhetnek, amely alatt támogatást, tanácsadási szolgáltatásokat és irodahelyiséget kapnak. A vállalkozás beindításához szükséges logisztikai támogatás mellett az inkubátor olyan környezetet biztosít, amely a hálózatépítési tevékenységek, a know-how átadása és a partnerségek kialakításához nyújtott támogatás révén elősegíti az üzletfejlesztést. 

Az inkubátorházba való felvétel feltételei 

Legfeljebb 2 éves működési múlttal rendelkező kis- és középvállalkozások; Az újonnan alapított társaságoknak a kiválasztástól számított 30 napon belül be kell nyújtaniuk a társaság alapításának helye szerinti bíróság igazolását, mely szerint a Nemzeti Kereskedelmi Nyilvántartási Hivatalnál (ORC) nyilvántartásba lett véve;

Támogatható CAEN-kódok – Kreatív iparágak – a vállalat fő vagy másodlagos tevékenységi körébe kell sorolni (a kiválasztási szabályok melléklete szerint). A feltételekkel és a támogathatósági kritériumokkal kapcsolatos információk az inkubátor oldalán találhatók: crescoradea.ro.

 

Fizetett hirdetés!

CH23103

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában