Hallgassa élőben!
Fotó: vasarnap.hu

A nagyváradiak is láthatják a Csíksomlyói passiót Debrecenben

Államalapításunk ünnepének „előestéjén”, Debrecen szakrális központjába, a Kossuth térre érkezik a Csíksomlyói passió című monumentális előadás.

Közlemény

A Nemzeti Színház Csíksomlyói passiója keresztény hitünk alapjaira kérdez rá, és az európai keresztény kultúra értékeire hívja fel a figyelmet. Egy olyan új színpadi nyelv megteremtését tűzi ki célul, melyben a bibliai történet 18. századi interpretációja, valamint Szőcs Géza kortárs költői átirata szerves egységet alkot a Berecz András által megszólaltatott vallásos népénekekkel és azzal a néptánc alapú koreográfiával, melyet a Magyar Nemzeti Táncegyüttes tagjai adnak elő. A produkció rendezője a Kossuth- és Jászai-díjas Vidnyánszky Attila, aki az előadásról Debrecenben úgy nyilatkozott: „A Csíksomlyói passió nem pusztán csak egy produkció. Ez a legfontosabb történetünk, melynek feldolgozásához óriási felelősség volt nekifogni. Csak nagy eseményeinken játsszuk, hiszen minden előadás végére olyan ünnep jön léte, az összetartozásnak olyan erős érzése teremtődik meg, amelyet általában nem szoktunk érezni.”

Az augusztus 13-án, pénteken este 20 órától kezdődő előadásra, a debreceni Partium Ház, együttműködésben a Főnix Rendezvényszervező Kft.-vel, autóbuszos utat szervez Nagyváradról.

Az utazás ára: 55 lej/fő, fizetés indulás előtt az autóbuszon. A részvételi díj a regisztrációs díjat és az utazás ellenértékét tartalmazza.

Az utazás programja (helyi idő szerint) Nagyváradról: 17 óra – indulás Nagyváradról, a nagyállomás előtti parkolóból; 19 óra – látogatás a Partium Házban; 20 óra – az előadás kezdete; 23 óra – indulás Debrecenből; 01 óra – várható érkezés Nagyváradra. Helyfoglalás az info@partiumhaz.hu e-mail címen, 2021. augusztus 3-ig.Olasz Anna a 4. helyen végzett 10 kilométeren
Olasz Anna a negyedik helyen végzett 10 kilométeres nyílt vízi úszásban a tokiói olimpián. Az aranyérmet a brazil Ana Marcela Cunha szerezte meg, a második a riói győztes holland Sharon van Rouwendaal, a harmadik az ausztrál Kareena Lee lett.
A Napraforgó lett idén Magyarország tortája
Kihirdették többek között Az ország cukormentes tortája és a Magyarország kenyere címek győzteseit is.
Brutálisat villantott egy autóban Tóth Andi
A szexi énekesnő újabb nagyon dögös képpel készült rajongóinak.
Biztos, hogy jövőre nem módosul a középiskolai felvételi módszertana
Gyönyörű képeken mutatja be Váradi Levente a magyar néptáncot
A fotográfus kötete Végtelen motívum – Hetvenéves a Magyar Állami Népi Együttes címmel jelent meg.