Sport

2023.10.22. 16:45

Súlyos bírói tévedés az UTA első váradi meccsén

Az aradiak pénteken a jelenleg harmadik helyen tanyázó Bukaresti Rapidot fogadták a Szuperliga 13. fordulójában a Bodola Gyula Stadionban, a szomszédos megyeszékhelyről pedig valóságos futball-exodus indult Nagyvárad irányába.

Forrás: Aradi UTA

Jósa Attila

Piros-fehér sálerdővel találkozhatott az, aki péntek délután az Aradot Nagyváraddal összekötő 79-es országúton közlekedett. Mint arról több alkalommal is beszámoltunk, az aradi Neuman Ferenc Stadion gyepszőnyegét idény közben cseréli a piros-fehér klub, így az UTA ideiglenesen a nagyváradi stadionban fogadja ellenfeleit. Óvatos becslések szerint is legkevesebb 6000 aradi gondolta úgy, hogy elkíséri a Bodolába szeretett csapatát, de a rapidosok is nagy számban érkeztek a meccsekre, a mintegy 2000 szurkoló 15 hatalmas zászlóval felszerelkezve foglalta el helyét az eredményjelzővel szembeni lelátón. Bár nemrégiben a Bihar FC is hasonlóan tömött lelátók előtt fogadta a FCSB gárdáját a Román Kupában, a péntek esti meccsre kilátogató váradi érdeklődők szomorúan tapasztalhatták, mennyire más hangulatot kölcsönöz az arénának, ha egy közösség a csapat mellett áll és nem csak csendes szemlélője a történéseknek, illetve nem az ellenfél sztárjai miatt látogat ki a stadionba. Az aradiak teljes szimbiózisban élnek csapatukkal, annak ellenére, hogy az UTA nem kezdte jól az idényt. A legkisebbektől a legidősebbekig mindenki teljes piros-fehér „harci díszben” énekelte végig a csapat indulóit, függetlenül a stadionban elfoglalt helyétől. Az aradi játékosok igyekeztek meghálálni a bizalmat és bár az ex-fehérvári Funsho révén kétszer is a Rapid vezetett, a végén az UTA állt közelebb a győzelemhez a remek iramú, fordulatos mérkőzésen.
A talákozó krónikájához hozzátartozik, hogy a a 42. percben, 1–1-es állásnál egy érvényes találattól fosztották meg az aradiakat, Rareș Pop lövését Andrei Borza szabad szemmel is jól láthatóan a gólvonal mögül vágta ki a mezőnybe. A VAR-szobában érthetetlen módon nem a perdöntő kameraállásból elemezték a helyzetet, így Horațiu Feșnic végül nem ítélt gólt. Rövid időn belül ez már a második megmagyarázhatatlan tévedés a román ligában, csütörtök este a Jászvásári Poli – Sepsi OSK meccsen húzták be tévesen a lesvonalat VAR-szobában ülő szakemberek, akik meccsenként 7500 eurón osztozhatnak „áldásos” tevékenységük után.

JEGYZŐKÖNYV

Aradi UTA – Bukaresti Rapid 2–2 (1–2).
Nagyvárad, Bodola Gyula stadion, 11.000 néző.
G: R. Pop (18.), Luckasen (76.), illetve Funsho (13., 45.)
UTA: Iacob – Căpușă, Stolnik, Benga, Dumitrașcu (Abeid,, 71.) – Freitas, Carp (C. Mihai, 46.) – Stahl (Ofosu, 46.), Pop (Omondi, 71.), Micovschi – Luckassen (Rodrigues, 78.). Vezetőedző: Mircea Rednic.
Rapid: Moldovan – Braun, Săpunaru, P. Iacob, Borza – Albu (Kait, 87.), Oaidă – Funsho, Ioniță (Borja Valle, 78.), Petrila (Pănoiu, 87.) – Stan (Papeau, 71.). Vezetőedző: Cristiano Bergodi.
Vezette: Horațiu Feșnic (Kolozsvár) – Valentin Avram (Bukarest) és Alexandru Cerei (Kolozsvár).

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában