Ünnepség

2024.04.29. 13:19

Gálaünnepségen díjazták a hétköznapi hősöket

Az RMDSZ Bihar megyei szervezete vasárnap este egy, a városháza dísztermében tartott gálaünnepségen, a 32. Festum Varadinum keretében díjazta azokat a hétköznapi nagyváradi hősöket, akik kedvességükkel, figyelmességükkel, tudásukkal segítik a helyi közösséget. Lapunk munkatársát, Jósa Péter Attilát bronz díjjal jutalmazták az Akik hitelesen informálnak kategóriában.

Ciucur Losonczi Antonius

Köszöntőjében Szabó József, az RMDSZ váradi elnöke hangsúlyozta: a szándékuk nem az volt, hogy kiemeljenek bárkit is a többi közül, hanem hogy bemutassák és megköszönjék áldozatos munkájukat. „Az RMDSZ nagyváradi és Bihar megyei szervezetének kezdeményezésére, a sepsiszentgyörgyi sikeres példát átültetve a mi nagyváradi sajátos kis világunkba, elindítottuk a Best of Várad névre keresztelt projektet, amelynek célja, hogy felhívjuk a figyelmet minden olyan városunkban élő, vagy városunkban tevékenykedő személyre vagy csoportra, aki/amely munkája révén fontos szerepet tölt be társadalmunkban. Mondjuk ki, mennyire fontos az mindenki számára, hogy a sok nehézség, gond vagy szabályok tengerében olykor érkezzenek pozitív visszaigazolások, dicsérő vagy bátorító üzenetek!” – javasolta az est házigazdája.

Biró Rozália polgármesterjelölt úgy fogalmazott: „Akik itt vannak, maga a város”. Bölcsen és bátran vállalták azt, hogy a szülőföldjükön maradnak, és példájukkal azt üzenik számunkra: mi se legyünk kishitűek, alkudjunk meg vagy bizonytalanodjunk el akkor, amikor kihívásokkal szembesülünk. Szabó Ödön megyei ügyvezető elnök azt tanácsolta: becsüljük meg mindazokat, akik összetartják a közösségünket, ameddig még köztünk vannak.

 

A Best of Várad idén 12 kategóriában díjazta Nagyvárad hétköznapi hőseit. A jelölésnél úgy szabták meg a kategóriákat, hogy abba minden lehetséges terület, szakma vagy hivatás elférjen. Az Eladók, vendéglátásban dolgozók kategóriában bronz díjjal jutalmazták Ackerman Ildikót és Kanalas Beatrixot, ezüst díjat kapott Csuha Norbert és Ambrus Zsanett, győztes: Szilágyi Róbert. A Széppé tesznek minket kategóriában bronz díjjal jutalmazták Ponta Biankát és Zámbó-Sipos Bernadettet, ezüst díjat kapott Dajka Edina és Bónis Kozák Beáta, győztes: Szekeres Henrietta. A Működővé teszik dolgainkat kategóriában bronz díjjal jutalmazták Szőke Zsoltot és Schmidt István Róbertet, ezüst díjat kapott Rifnyák Tibor és Keizer Miklós, győztes: Papp Attila. Az Egészségügyben dolgozók kategóriában bronz díjjal jutalmazták Megyasszai Bíró Sándort és Bereczki Szilárdot, ezüst díjat kapott Cosma Beatrix és Laczikó Szidónia, győztese: Szarvadi Tímea Tünde. A Művészek, kreatív szakemberek, zenészek, énekesek, táncosok kategóriában bronz díjjal jutalmazták Hausmann Cecíliát és Madarasi Csillát, ezüst díjat kapott Molnár Júlia és Dallos Levente, győztes: Varga Imre. A Pedagógusok, tanítók, oktatók, trénerek kategóriában bronz díjjal jutalmazták Anderkó Katalint és Takács Zoltánt, ezüst díjat kapott Sziraczki Katalin és Vura János, győztes: Krasznai Tünde. A Sportolók, edzők kategóriában, bronz díjjal jutalmazták Lukács Imre Róbertet és Bakó Annamáriát, ezüst díjat kapott Harascsák Gyula és Sas Sándor Zoltán, győztes: Okos Szindy. Az Egyházi civil elöljárók kategóriában bronz díjjal jutalmazták Szűcs Attilát és Péter Hajnal Rozita apácanővért, ezüst díjat kapott Konrád Katalin és Stretea András, győztes: Kondor Erzsébet (Zsóka). A város biztonságáért dolgozók kategóriában bronz díjjal jutalmazták Drimbe Sebastiant és Bódi Lászlót, ezüst díjat kapott dr. Szabó Edit főorvos és Perei Tibor, győztes: Kis Balázs. Az Aktivisták, önkéntesek, szociális munkások kategóriában bronz díjjal jutalmazták Lucaci Irénkét és Herman Noémit, ezüst díjat kapott Bara Tünde és Szabó Piroska, győztes: Braun Vanessa Jasmin. Az Akik hitelesen informálnak kategóriában bronz díjjal jutalmazták a Mária Rádiót és Jósa Attila Pétert, ezüst díjat kapott Villányi Zoltán és Papp Zsolt, győztes: a Mama Rezidencia podcastműsor csapata. Az a Minden, ami az előző kategóriákból kimaradt kategóriában bronz díjjal jutalmazták Kőrösi Imrét és Szilágyi Ibolyát, ezüst díjat kapott Talmács Krisztina és Csepregi Janka Zsófia, győztes: László Zoltán. Végül különdíjat vehetett át Talmács Krisztina virágkötő.

Az ünnepségen a zenei pillanatokról az Espressione vonósnégyes gondoskodott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában