ANSVSA

2024.04.29. 13:26

Mintegy 100 bírságot róttak ki és 14 tonna terméket foglaltak le az ANSVSA-felügyelők a tejtermékek piacán végzett ellenőrzések során

Illusztráció

Agerpres

Országszerte összesen 996 ellenőrzést végeztek a tejtermékek piacán március 16. és 29. között az állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági hatóság (ANSVSA) munkatársai.
A hatóság hétfői tájékoztatása szerint az ellenőrzések nyomán 101 bírságot róttak ki, összesen 703.200 lej értékben. Emellett lefoglaltak 14 tonna tejterméket, négy létesítménynek felfüggesztették, kettőnek leállították a tevékenységét.
Az ANSVSA felügyelői élelmiszerraktárakban, tejtermék-csomagoló részlegeken, élelmiszerüzletekben, piacokon, hipermarketekben és szupermarketekben, valamint az ezeket kiszolgáló logisztikai platformokon vizsgálódtak.
A feltárt rendellenességek között szerepelt a termékek csomagolására, címkézésére és tárolására vonatkozó szabályok megszegése, az élelmiszereket kezelő személyek hiányos védőfelszerelése és az engedély nélküli szállítóeszközök használata.
Emellett 148 tej- és tejtermékmintát vettek a felügyelők, hogy ellenőrizzék a címként feltüntetett adatok hitelességét, megállapítsák a termékekhez felhasznált tej eredetét, illetve hogy kimutassák a hozzáadott növényi zsírokat és szójafehérjét. Ezeknek a mintáknak a vizsgálata is rendellenességeket tárt fel több esetben - derül ki a közleményből. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában