Határozat

2023.12.12. 07:58

Hitelt vesz fel a megyei tanács az utak korszerűsítéséhez szükséges önrészre

Módosította költségvetését legutóbbi online ülésén a Bihar Megyei Tanács.

Illusztráció

BN-összeállítás

A napirendi pont vitáján Ilie Bolojan tanácselnök arról tájékoztatta a testületet, hogy miután korábban aláírták a megyei utak korszerűsítésére vonatkozó finanszírozási szerződést a Regionális Operatív Programon keresztül, a megyei tanács kérte az idén ősszel elvégzett munkálatok költségeinek elszámolását. A tanács 78 millió lejt kapott, és ezt az összeget kell elosztani a mostani költségvetés-módosítással a folyamatban lévő munkálatokra.

Hozzátette, hogy a megyei tanács csak december 10-ig tudott kifizetési kérelmeket benyújtani, és az év végéig az önkormányzat költségvetéséből kell finanszírozni azokat az uniós projekteket, amelyeket az idén be kell fejezni, hogy aztán jövő tavasszal még megkaphassa a megye az ezek után járó uniós támogatást. A most kapott pénzből fejezik be a műszaki tudományos parkot és kisebb értékű projekteket, illetve létesítenek egy 30 millió lejes tartalékot is azokra a kifizetésekre, amelyeket az év végéig kell teljesítenie a tanácsnak. Ugyanakkor a megyei tanács 50 millió euróról szóló hitelszerződést is köt a Transilvania Bankkal a megyei utak korszerűsítéséhez szükséges önrész biztosítására. A határozat tervezetet egyhangúlag elfogadta a megyei tanács.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában