Koncert

2023.08.07. 16:45

Egyedi zongorakoncertre készülnek augusztus 20. alkalmából

Már több éve szervez hangversenyt Thurzó Zoltán zongoraművész augusztus 20. alkalmából. Ez idén sem lesz másként, sőt, ezúttal Kovács Péter ,,Kovax” is színpadra lép vele együtt. A koncert részleteiről hétfő délután tartottak sajtótájékoztatót a fellépők.

Fotó: Törő Enikő

Törő Enikő

Zenei sokszínűség, egyediség és ünnepi hangulat lesz jellemző arra a koncertre, mellyel a nagyváradi Thurzó Zoltán és az erdélyi származású, Magyarországon élő Kovács Péter zongorista, énekes készül augusztus 20-ra. Az ünnepi hangversenyt ezúttal a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében tartják meg, ahol a zeneiségen kívül nagy hangsúlyt fektetnek majd a fénytechnikára is – árulták el a hétfő délutáni sajtótájékoztatón. Ez a fellépés egyébként a Guinness Music Evenings - Bene Classics sorozatnak a második koncertje. Az elsőt március 15-én tartotta, a harmadikat, egyben az utolsót pedig október 22-én fogja tartani Thurzó Zoltán zongoraművész és meghívottja. A mostani, második koncert alkalmával úgy gondolta, hogy egy magyar ajkú zenészt szeretne meghívni, hiszen egy magyar ünnepről van szó, de azt is szempontként vette, hogy más stílust képviseljen a zongorista. Mint azt elmondták, mindketten egyénileg is készülnek a fellépésre, de közösen is próbálnak. Megtudtuk azt is: a koncerten különböző zenei világok fognak találkozni, a klasszikus és jazz zene a poppal fog keveredni. Kovács Péter nemcsak zongorázni fog, hanem énekelni is. A koncerten Presser Gábor munkássága előtt is tiszteleg – hiszen hosszú ideje dolgoznak együtt –, Beatles-zenék is felcsendülnek majd, emellett azonban a saját lemezéről is szeretne ízelítőt adni a váradi közönségnek. Thurzó Zoltán hozzátette, közismert klasszikusokkal készül, de jazz-zenék is vannak a repertoárban. Egybehangzóan kiemelték, hogy a sztereotípiákból szeretnének kilépni, és olyan egyedi, megismételhetetlen koncertet adni Nagyváradon, amilyen máshol nem fog elhangzani. A fellépés várhatón 80–85 perces lesz, egy jegy ára 50 lej, mely a helyszínen megvásárolható, vagy előre foglalható Kócza Erikánál, telefonszám: 0742/901-902.
Kovács Péter egyébként elárulta azt is, hogy ősszel egy egyéni, szintén egyedi koncertet tart Nagyváradon. Hozzátette, hogy bár már többször fellépett itt, többek között Zoránnal és a Metropol együttessel, egyénileg még sosem állt közönség elé városunkban, így már nagyon várja ezt a különleges alkalmat.
Thurzó Zoltán a sajtótájékoztatón egy másik koncertsorozatról is beszámolt lapunknak. Ez tulajdonképpen egy turné, mely a Guiness Concert Piano Tour 2023 – Anthem in the heights (Guiness zongorakoncert-turné 2023 – Himnusz a magasban) címet viseli. Szeptember és december között fellép Székelyudvarhelyen, Gyergyószentmiklóson, Kézdivásárhelyen, de Magyarországon is, többek között Debrecenben és Budapesten. Mint elmondta, lesznek koncertek filharmóniatermekben, kastélyparkokban, szabadtéren, illetve zárt és publikus fellépések is. A turnéval kapcsolatosan további információk a zongoraművész Facebook-oldalán találhatók. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában