Szabálytalankodott

2020.04.17. 00:06

Frissítve: Megbírságolták Pásztor Sándort, mert megszegte a kijárási tilalmat

Pásztor Sándor csütörtök este Facebook-oldalán közölte: 5.000 lejes bírságot kapott, mert nem tartotta be a szükségállapotra vonatkozó előírásokat.

Forrás: Facebook/Pásztor Sándor

„Ma délután rövid időre megálltam egy Nagyvárad melletti tónál horgászni. Hibáztam, mert megszegtem a mindannyiunkra vonatkozó szabályokat” – fogalmazott bejegyzésében a Bihar megyei tanács RMDSZ-es elnöke. Hozzátette, hogy péntek reggel az első dolga lesz kifizetni a büntetést, illetve egy ezzel azonos összegű adományt is fel fog ajánlani egy segélyszervezetnek.

„Őszintén megbántam méltatlan viselkedésem és elnézést kérek mindenkitől!” – fejezte ki sajnálatát a megyei önkormányzat vezetője.

FRISSÍTÉS 2:

A Pásztor Sándor ügyre az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezete is közleményben reagált, amit az alábbiakban közlünk:

„Nem kérhetjük Pásztor Sándor lemondását, ehelyett tűrjük a közösségünkre hozott újabb szégyent

A súlyos járványhelyzet példátlan és szégyenletes eseménye volt, hogy az elmúlt héten a kijárási tilalomra vonatkozó valamennyi szabályt megszegő Pásztor Sándort, a Bihar Megyei Tanács RMDSZ-es elnökét üzlettársai körében érte tetten a rendőrség és a román sajtó egy tóparti csoportos horgászbulin.

Az eset nem csupán azért szégyenteljes, mert ismét kiderült a tulipános párt egy újabb politikusáról, hogy az bort iszik és vizet prédikál. Közösségünk százezrei viselik fegyelmezetten a hetek óta tartó kényszerű négy fal közötti önkéntes fogságot, hiszen ezt kérték a hatóságok és a szakemberek, valamint az életmentő otthonmaradás üzenetével dübörög Pásztor Sándor és pártjának kampánya is. Ehhez képest a lebukása kapcsán megtudhattuk, a bihari tanácselnök szerint nem csupán a szabályok felett áll, de a megye uraként általa vezetett választókhoz képest is többletjogai vannak.

Szintén arcpirító, hogy Pásztor a megyei járványmegelőzési és katasztrófavédelmi bizottság alelnökeként mutatott beszédes példát azzal kapcsolatban, mit is gondol arról a járványról, mely miatt eddig országosan több mint egymillióan veszítették el munkájukat, közel tízezren megfertőződtek és több mint négyszázan meghaltak.

Szégyen, hogy dacára annak, hogy hetekkel ezelőtt megígérte, a megye háziorvosai mai napig nem kapták meg az ígért védőfelszereléseket, ehelyett a megye ura inkább vízparti kikapcsolódást szervezett magának.

Szégyellni való az a hazudozás, ahogyan menteni próbálta tettét, hiszen itt nem csupán egy hirtelen ötlet miatti hibáról van szó, hanem a múltrendszer párttitkárait megszégyenítő stílusú, előre leszervezett haveri összejövetelről, ahol üzletember cimborája mellett – „véletlenül” – két másik személlyel együtt (a megyei erdészeti őrség igazgatója is vele volt) „tévelyedett meg”.

Szégyen, hogy Pásztor Sándor évek óta a bihari közélet egyik legtöbbet szereplő botrányhőse, aki arroganciájával és nagyzolásával afrikai és alpesi luxusvadászatai és karibi búvárkirándulásai miatt komoly hatékonysággal járatja le a bihari magyarságot, miközben a megye vezetőjeként nevéhez elsősorban a csődbe vitt nagyváradi reptér, a megígért, de el sem kezdett ipari parkok, technológiai park, földgázhálózat-bővítés, a túlárazott közbeszerzések és a római katolikus püspökségtől elperelt egykori pénzügyi palota dicstelen ügyei kapcsolódnak.

Pedig Pásztor Sándor megyei tanácselnöki mandátuma nagyon sokba került a magyarságnak, hiszen a bihari RMDSZ-t valójában irányító Szabó Ödön ennek a bársonyszéknek a megszerzéséért kényszerítette fel megyénkben is közösségünket a PSD korrupciótól korhadó és süllyedő hajójára. Emiatt veszítettük el a liberálisok vezette Nagyvárad magyar alpolgármesteri helyét és ezért vált állandó csatatérré a megyei tanács.

Az újabb botrány kapcsán mégsem kérhetjük Pásztor Sándor lemondását, hiszen csupán pár hete annak, hogy újabb kudarcot könyvelhetett el azzal, hogy a PSD–RMDSZ-szövetség a megyei tanácsban elvesztette többségét, így amennyiben – ahogyan ilyen esetben illene – visszalépne, a liberálisoknak még az előttünk álló helyi választásokat sem kellene megvárni ahhoz, hogy már most teljesen átvegyék a megyét. Ehelyett tűrjük a teljes bihari magyarságra hozott szégyent.

Ugyanakkor Pásztor Sándor újabb botránya által az RMDSZ ismét súlyos lépést tett az önkormányzati választások és ezzel a fontos megyei pozícióink elvesztése felé, így ezúttal is igazolták, hogy helyes volt a Néppárt azon döntése, mellyel párbeszédet nyitott a megye legerősebb román politikai alakulatával, a PNL-vel, s ezzel lehetőség nyílt arra, hogy Nagyváradnak ismét legyen magyar alpolgármestere és a megye vezetésében is ott maradhasson közösségünk képviselete.

Végezetül megállapítjuk, hogy a történtek megmutatták a jelenlegi magyar választott vezetők többségének igazi természetét, legfőbb jellemvonásaikat, az arroganciát, a vagyon és a luxus iránti csillapíthatatlan ragaszkodást, ezzel együtt az átlagpolgár semmibe vételét, miközben pártjuk a valóságban köszönőviszonyban sincs az elmúlt hetek közösségünkért aggódó, tevékenynek és közhasznúnak mutatkozó kampányüzeneteivel.”

Az Erdélyi Magyar Néppárt Bihar megyei szervezete

 

 

FRISSÍTÉS 1: Közleményben kéri Pásztor Sándor lemondását az USR Bihar megyei szervezete

Pásztor Sándornak, a Bihar Megyei Tanács elnökének lemondását követeli a Mentsétek meg Romániát (USR) párt megyei szervezete, amiért a politikus a siteri tónál horgászott, és ezzel megszegte a vírusjárvány miatt bevezetett katonai rendelkezéseket.

A párt pénteken délután juttatta el a sajtóhoz közleményét, melyben a megyei tanács elnökének lemondását követeli. Az USR megítélése szerint elfogadhatatlan az, hogy egy olyan személy szegi meg a katonai rendeleteket és Románia torvényeit, aki már csak az általa beöltött tisztség okán is példát kellene mutasson a közösségnek viselkedésével. Pásztor Sándor tette annál is súlyosabb, mivel ő annak a Megyei Katasztrófavédelmi Bizottságnak az alelnöke, mely a világjárvány miatt kialakult helyzetet kezeli a megyében, írják a közleményben

A párt meglátása szerint nem elegendő a tanácselnök nyilvános bocsánatkérése azt követően, hogy leleplezték, amint a siteri tónál horgászott. „Több százezer Bihar megyei lakos ül otthon, hogy megóvja saját, és mások egészségét, miközben vállalkozásaik, munkahelyeik veszélybe kerültek, és ezenközben Pásztor Sándor horgászni megy, mert nem tudott ellenállni a kísértésnek, mint ahogy 'úgynevezett' Facebook-bocsánatkérésében megjegyzi” – fogalmaz közleményében a párt.

Az USR követeli a Nagyváradi Erdőőrség helyettes vezetőjének, Nicolae Timarunak a lemondását is, aki a Pásztor Sándor csoportjával együtt horgászott, továbbá felkéri a megyei rendőr-felügyelőséget, hogy hozza nyilvánosságra mindazoknak a kistisztviselőknek a nevét, akik a megyei tanácselnök társaságában voltak és megszegték a katonai rendelkezéseket. A közlemény idézi Silviu Deheleant, az USR Bihar megyei szervezetének az elnökét, aki többek között kijelenti: „Elfogadhatatlan, hogy egyes politikusok és kistisztviselők úgy viselkednek, mintha nekik minden privilégium kijárna, és mintha rájuk nem vonatkozna a törvény. Az ilyen viselkedést a polgároknak és az intézményeknek is büntetniük kell.”

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában