Digitalizáció

2024.02.20. 08:41

Bee-Bot robotokkal ismerkedtek Margittán

Kiss Beáta és Pușcaș Greta óvónők

Manapság a digitális világ korát éljük. Haladjunk a korral, de jó irányba! Az óvodapedagógusok azt vették észre, hogy egyre nehezebb a gyerekek figyelmét lekötni. A modern eszközök azonban nemcsak negatív, hanem pozitív hatással is lehetnek a gyerekek személyiségfejlődésére. A Bee-Bot (méhecske) robot egy modern szórakoztató oktatójáték, amely fejleszti a gyerekek térbeli tájékozódását, logikus gondolkodását. A gyerekek és felnőttek nagy örömmel használják. A margittai Horváth János Elméleti Líceumhoz tartozó Napsugár Napközi adott otthont február 14-én a Bee-Bot (méhecske) képzésnek, együttműködésben az Országos Továbbképző Központtal és a Stiefel Romániával. A képzésen 30 lelkes óvodapedagógus vett részt Margittáról és körzetéből. Nagy Gabriella igazgatónő örömmel fogadta a képzés vezetőit, Veress Brigittát és Pető Rékát. 
A résztvevők változatos formákban ismerkedtek meg a kódolás alapjaival, az algoritmikus gondolkodás fejlesztésével és a Bee-Bot padlórobot óvodai alkalmazásával. Zümivel jókat nevettünk, kódoltuk, bár nem mindig oda küldtük, ahova szerettük volna.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában