ORRO

2024.04.29. 19:06

Rangos táncverseny zajlott az Arénában

Péntektől vasárnapig zajlott Váradon az I. ORRO nemzetközi táncverseny, amelyre 25 országból több mint 1000 táncos érkezett.

Forrás: ORRO Dance

Fotó: Aamir QURESHI

Jósa Attila 

A Nagyvárad Aréna játéktere hatalmas táncparketté változott a hétvégén, mivel a többfunkciós létesítmény adott otthont az I. ORRO nemzetközi táncversenynek, amelyet a Nagyváradi Exclusive klub szervezett a Román Táncsport-szövetség égisze alatt. 

Péntektől vasárnapig szinte megállás nélkül zajlott a verseny, amelyre 25 országból több mint 1000 táncos érkezett, őket külföldi zsűritagok bírálták el, akik elsősorban a tánc világában szereztek hírnevet maguknak, de a pontozók között olyan népszerű hazai celebritások is tiszteletüket tették, mint Mihai Petre, aki több román televíziós tehetségkutató műsorban is feltűnt már a zsűri tagjaként. 

Az ORRO Nemzetközi Táncbajnokság minősítő versenyként idén a Nemzetközi Táncsport-szövetség naptárába is bekerült, így az összes benevezett páros megpróbált a lehető legjobban teljesíteni, hiszen minden szereplésért pontokat kaptak a résztvevők, amivel jobb helyezést érhettek el a nemzetközi ranglistán. A versenyen különböző korosztályokban, olyan latin-amerikai táncokban mérték össze tudásukat a sportolók, mint a szamba, a cha-cha, a rumba, paso doble és a jive, de standard táncok is helyet kaptak a palettán, így a lassú és a bécsi keringő, a tangó, a quickstep és slow fox képviselői sem hiányoztak. 

Ami a külsőségeket illeti, a versenyek során megelevenedtek a hollywoodi kasszasiker, „A nagy Gatsby” című film képkockái, a párok különleges frizurái, elegáns és csillogó öltözékük egy letűnt korszakot idéztek. Szombaton kora délután mintegy 1000 néző szemlélte a lelátóról a történéseket, a bejáratnál 25 lejért tombolát is árultak, melynek fődíja egy 25.000 euró értékű Škoda személygépkocsi volt. 

A vasárnap esti zárás előtt a Bihar Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesületének több tagja is parkettre gurult, akik az alkalomra egy különleges, kerekesszékes koreográfiával készültek, amit a közönség szűnni nem akaró vastapsának közepette adhattak elő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában