ADRNV

2024.04.29. 18:07

Aktív Bihar megye az uniós pályázatok terén

Illusztráció

Ciucur Losonczi Antonius

Nagyváradra érkezett pénteken az Észak-nyugati régió karavánja, egy olyan rendezvénysorozat, melyet a kolozsvári székhelyű Észak-nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség (ADRNV) bonyolít le azzal a céllal, hogy tájékoztassa a potenciális kedvezményezetteket az európai uniós pénzalapok lehívásának fontosságáról, illetve bemutassa a már folyamatban levő projekteket.

A megyeháza dísztermében tartott fórumon Marcel Boloș pénzügyminiszter és Hegedüs Csilla, az ügynökség igazgatója találkozott az intézményvezetőkkel. Mint elhangzott, a 2021-2027 közötti költségvetési ciklusban összesen 1,45 milliárd euró áll rendelkezésre, és az ADRNV-hez tartozó hat megyében eddig 839 projektet nyújtottak be több mint három milliárd euró értékben. A Bihar Megyei Tanács nyolc projektet tett le 193,3 millió euró összegben és hét esetében már alá is írták a finanszírozási szerződést 174,8 millió euró értékben. A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal 18 pályázatot iktatott, míg a Nagyváradi Egyetem már elnyert egy 10 millió lej értékű támogatást. A váradszentmártoni önkormányzat két projektjét hagyta jóvá az illetékes hatóság, több mint 25 millió lej értékben. A Nagyszalontai Polgármesteri Hivatal megnyert pályázatának értéke 14,5 millió euró, míg a nagykágyai 1. Számú Szakközépiskola 2,24 millió euró finanszírozásban részesül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában