Vetítés

2024.04.29. 18:24

Másodszor is levetítették a Most vagy soha! című filmet Margittán

Másodszor is levetítették Margittán a nagy sikerű Most, vagy soha című filmet április 26-án, amely at 1848. március 15-ei eseményeket mutatja be. Március 16-án a margittaiak elsők között láthatták, akkor még jegyvásárlással. Ezúttal a megyei RMDSZ-nek köszönhetően ingyenesen nézhették meg.

Szőke Ferenc

Az eseményen szépszámú közönség gyűlt össze, közöttük sok olyan személy, aki másodjára is szívesen ült be a nézőtérre. A nézőket először Demián Zsolt RMDSZ-elnök, polgármesterjelölt üdvözölte és megköszönte a megyei RMDSZ-nek az ingyenes vetítést. Hangsúlyozta, hogy a filmnek Margittán most is van aktualitása, hiszen június 9-én „Itt az idő”, hogy részt vegyenek a választáson és tegyenek azért, hogy újra magyar polgármester irányíthassa a várost, mely által visszatérhet a város haladását biztosító termékeny időszak. „Kevesebb beszédre, vitára és több megvalósításra van szüksége a városnak. Margitta a mostaninál többet érdemel. Mi, azért fogunk dolgozni, hogy ez megvalósuljon. Ugyanakkor az is fontos, hogy a megye élére megfelelő ember kerüljön. Ott pedig az RMDSZ jelöltje, a margittai születésű Cseke Attila megyei elnök, aki már minden téren bizonyította nagyszerű képességeit, rátermettségét” – emelte ki beszédében a polgármesterjelölt, majd mindenkinek tartalmas jó szórakozást kívánt. Szabó Ödön gratulált ahhoz, hogy a margittaiak elsők között láthatták a filmet, szinte egy időben az anyaországiakkal. Hangsúlyozta beszédében, hogy június 9-én lesznek az európai parlamenti választások is, mely szintén nagyon fontos mindannyiunk számára, mivel ott is nagy szükség van rá, hogy ügyeinket képviseljék. Erre konkrét példával is szolgált. „Ha akarunk valamit, azt meg kell tudni fogalmazni és utána cselekednünk kell. Margittán is lehetőség lesz most arra, hogy rólunk, ne nélkülünk döntsenek. Arra, hogy mi diktáljuk a tempót. Az előző ciklusban ez megvolt, a mostaniban nem, ezért Margitta leszakadó ágba került. Az első helyről az utolsóra a municípiumok között a megnyert pályázatok tekintetében. Sőt, az előző ciklusban megnyertek sem lettek kivitelezve. Ezért kell mindenképpen visszavenni a városvezetést, mert az itteni magyar, román, roma közösség a mostaninál többet érdemel” – hangzott el beszédében, majd összefogást, tartalmas jó szórakozást kívánt mindenkinek.

A film után, akárcsak az első vetítéskor, mindenki nemzettudatában megerősödve tért haza otthonába.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában